Segedínsky guláš

emko ~ 22. november 2016 - 5:52

Segedínsky guláš je výborné jedlo pôvodom z Maďarska. V receptoch sa používa väčšinou bravčové pliecko, ale môžete použiť aj pekne prerastený bôčik. Chuť segedínskemu gulášu dáva ale hlavne kvasená kapusta. Treba použiť naozaj kvalitnú, najlepšie domácu. Pretože ak nebude chutná kapusta, nebude dobrý ani váš segedínsky guláš. A to by bola večná škoda.
Podávame s domácou knedľou.

Ďalšie inšpirácie na vynikajúce variácie gulášu nájdete v našom špeciálnom gulášovom výbere :)

Na oleji osmažíme nasekanú cibuľu. Mäso nakrájame na väčšie kocky, ako na guláš. Pridáme ho osmažiť k cibuli, kým sa zatiahne z každej strany a zmení farbu.

Pridáme papriku, pretlak, trošku soli a za stáleho miešania krátko restujeme.

Podlejeme vodou a dusíme do polomäkka. Potom pridáme kvasenú kapustu nakrájanú na menšie kúsky a jeden veľký zemiak nastrúhaný na jemnom strúhadle. Podľa potreby podlejeme ešte vodou a ďalej dusíme, kým nebude mäso s kapustou mäkké.

Zemiak by mal segedínsky guláš dostatočne zahustiť. Ak je však predsa len riedky, zahustíme ho zásmažkou, alebo solamylom. Nakoniec zjemníme guláš smotanou. Použiť môžeme kyslú, ale aj sladkú. Záleží od toho, akú chuť má kapusta. Ak je viac kyslá, pridáme smotanu sladkú, ak je kyslá málo, pridáme smotanu kyslú.

Podávame s knedľou, najlepšie domácou. Segedínsky guláš je môžné urobiť aj bez smotany. Ale takto nám chutí viac :)

Komentáre

Vea ~ 13. september 2016 - 14:10

:) ďakujem za recept. Segedín sa vydaril aj s domácou knedľou :D

0

Johanka ~ 11. marec 2021 - 8:36

Toto je najlepší segedín, aký som uvarila :-) Všetkým chutil. Len kvasenú kapustu som zabudla pred vložením trochu poprekrajovať. Ďakujem za super receptík.

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj