Čučoriedkové parené buchty s tvarohom

Čučoriedkové parené buchty s tvarohom sú skvelým jedlom nie len pre deti. Poliať roztopeným maslom a možno aj posypať grankom.. nebíčko v papuľke :)
500 |
g | múka polohrubá |
30 |
g | droždie čerstvé |
20 |
g | cukor |
5 |
g | soľ |
1 |
ks | vajce |
300 |
ml | mlieko |
Ostatné: |
||
250 |
g | tvaroh |
200 |
g | maslo |
200 |
g | cukor mletý (práškový) |
1/2 |
l | čučoriedky |
Múku preosejeme do misy. Z 1 dcl vlažného mlieka, 1 lyžice múky, cukru a droždia pripravíme kvások. Do múky pridáme soľ, premiešame, pridáme vajcia, zvyšné mlieko a nakoniec nakysnutý kvások. Všetko spolu zmiešame tak, aby v mise nezostala suchá múka. Necháme 15 minút stáť, potom varechou vypracujeme a necháme kysnúť ešte pol hodiny.
Na sporák si položíme hrniec s vodou, vložíme do neho kovový paráčik, alebo naň dáme plátienko, ktoré priviažeme o okraj hrnca. Vtedy dáme do polovice hrnca vodu a plátienko by sa nemalo dotknúť vody. V prípade paráčika by hladina vody by mala byť asi 1 cm pod paráčikom. Keď voda začne vrieť, znížime teplotu na tretinu. Paráčik natrieme olejom, vložíme naň buchty, tie tiež natrieme, aby sa nezlepili. Alebo na paráčik položíme kúsok staršej handričky, ktorú nám nebude ľúto vyhodiť (čučoriedky občas pustia šťavu). Hrniec zakryjeme a buchty necháme pariť 7-8 minút. Špáradlom vyskúšame, či nie sú surové. Vyberieme, popicháme vidličkou, aby sa nezrazili. Buchty preložíme na pomastený pekáč jednu po druhej a ešte ich troška pomastíme.
Komentáre
jerica
18.07.2013 - 23:17
Nelisa
09.07.2014 - 09:29
Jajaja
15.07.2014 - 11:30