Guľky s údeným na novej kapuste

emko ~ 4. jún 2013 - 11:27

Guľky a knedľa zo zemiakového cesta, plnená údeným mäsom, preliata opečenou cibuľkou. Prílohu som tentokrát zvolila mladú novú kapustu, ktorú som dusila na karameli. Jedlo je to sýte a veľmi chutné.

Suroviny
Zemiakové guľky:
 
 
1
ks
200
g
 
 
Kapusta:
 
 
100
g
2
PL
3
PL
 
 
 
 
Ostatné:
 
 
200
g
50
ml

Uvarené zemiaky v šupkách necháme vychladnúť, očistíme ich a postrúhame. Pridáme vajce a múku...jemne osolíme a na pomúčenej doske spracujeme cesto. Vytvoríme valec a nakrájame ho na hrubšie kolieska.

Rukou jemne roztlačíme a do stredu dáme kôpku uvareného údeného mäsa na jemno nasekaného, alebo pomletého.

Cesto uzavrieme, vytvarujeme guľky...

Obvaríme ich vo vriacej osolenej vode. Keď vyplávu na povrch, ešte krátko povarte, aby nebolo cesto surové.

Guľky vyberte, prepláchnite vodou a pomastite, aby sa nezlepili.
Cibuľku na guľky udusíte zvlášť na oleji a guľky polejete.

Dusená mladá kapusta: Do hrnca dajte cukor, urobte svetlý karamel, zalejte ho trochou oleja a pridajte osmažiť nasekanú cibuľu.

Pridajte nakrájanú mladú kapustu, jemne ju posolte, opečte na cibuľke, podlejte trochu vodou, zakryte a duste do mäkka.

Udusenú kapustu pred koncom ochuťte octom a nechajte odpariť väčšiu časť tekutiny.

Druhý spôsob prípravy tohto jedla je, že cesto rozvaľkáte, údené mäso rozložíte a zaviniete.

Vytvarujete knedľu a uvaríte ju vo vriacej vode 8 minút z každej strany.

Knedľu potom nakrájate a podávate s kapustou a osmaženou cibuľkou.

Komentáre

lyali ~ 4. jún 2013 - 3:30

Ako som si vzdychla, lebo Tvojím jedlom sa kochám len na obrázku :-) Výborná inšpirácia o to viac, že miesto kyslej kapusty si použila hlávkovú :-) A už som na tieto guľky hladná... :-) Vďaka za recept!

0

hviezdickaz ~ 6. jún 2013 - 11:38

vyborne jedlo,dokonca som ho aj mala v utorok na obed :) Vdaka za receptik, urcite si ich urobim :)

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj