- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Každá cukrárka má svoj osvedčený recept na medový krémeš. Tento recept na medový krémeš mám od mami. Recept je vyskúšaný, krémeš má úspech a ak sa rozhodnete pripraviť ho, nebudete ľutovať. Môžeme využiť zamrazené vaječné bielky, ktoré ostávajú z kysnutých koláčov. Medový krémeš nádherne vonia, je šťavnatý a jemný.
Odporúčam použiť hlboký plech, alebo formu s odopínacím okrajom na krémeše.
Ďalšie inšpirácie na výborné krémeše nájdete v našom špeciálnom krémešovom výbere :)
Najskôr si pripravíme papiere na pečenie. Dva kusy odstrihneme a na každý pravítkom nakreslíme obdĺžnik, do ktorého pôjde cesto. Rozmer by mal byť taký, akú máme formu, alebo hlboký plech. Potom spravíme cesto. Cesto nie je husté, je roztierateľné. Do misky dáme múku, cukor, med a vajcia. Zalejeme rozpusteným maslom a vymixujeme spolu s jedlou sódou. Cesto rozdelíme na dva papiere a stierkou rozotrieme.
Komentáre
klaura ~ 18. september 2013 - 13:08
robievam rovnako včetne plátov ... nie je to náročné a domáce pláty sú oveľa chutnejšie ako kupované ... tie často možno aj z časovej tiesne (alebo pohodlnosti - bože, nechcem sa nikoho dotknúť) ľuda používajú
Odporúčam všetkým ... :)
Rutto ~ 18. september 2013 - 5:55
..koniec odchadzam z bonvivanov tysi moja ani nevies predstavit jak ja trpim ked toto citam a nemozem okoštovať :) uz to pochop :) je konec :)
emko ~ 18. september 2013 - 7:05
In reply to ..koniec odchadzam z by Rutto
nechod nikam trdlo ;)
ked tak, dojdi radsej na navstevu :)
womAnka ~ 30. august 2013 - 14:54
receptík zrealizovaný...no nádhera...skoro som ani taniere a lyžičky nemusela umývať :)
EviCZka ~ 18. máj 2013 - 6:28
krásný :)