Každá cukrárka má svoj osvedčený recept na medový krémeš. Tento recept na medový krémeš mám od mami. Recept je vyskúšaný, krémeš má úspech a ak sa rozhodnete pripraviť ho, nebudete ľutovať. Môžeme využiť zamrazené vaječné bielky, ktoré ostávajú z kysnutých koláčov. Medový krémeš nádherne vonia, je šťavnatý a jemný.
Odporúčam použiť hlboký plech, alebo formu s odopínacím okrajom na krémeše.

Ďalšie inšpirácie na výborné krémeše nájdete v našom špeciálnom krémešovom výbere :)

Medový krémeš

Suroviny

 

Medové pláty:

2

ks vajce

2

PL med

200

g cukor mletý (práškový)

300

g múka hladká

200

g maslo

1/2

KL sóda jedlá

Snehový puding:

1000

ml mlieko

120

g puding vanilkový

100

g cukor

5

ks vaječný bielok

50

ml maslo

Ostatné:

500

ml smotana na šľahanie

Najskôr si pripravíme papiere na pečenie. Dva kusy odstrihneme a na každý pravítkom nakreslíme obdĺžnik, do ktorého pôjde cesto. Rozmer by mal byť taký, akú máme formu, alebo hlboký plech. Potom spravíme cesto. Cesto nie je husté, je roztierateľné. Do misky dáme múku, cukor, med a vajcia. Zalejeme rozpusteným maslom a vymixujeme spolu s jedlou sódou. Cesto rozdelíme na dva papiere a stierkou rozotrieme.

Vložíme do vyhriatej rúry piecť na 200 stupňov asi 6 minút. Najlepšie je si to poctivo odsledovať, pláty na krémeš sú totiž rýchlo upečené.

V mlieku uvaríme puding s cukrom a maslom. Do horúceho metličkou vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.

Do formy vložíme jeden medový plát a nalejeme horúci snehový puding. Necháme vychladnúť.

Na puding dáme vyšľahanú šľahačku (ak treba použijeme stužovač).

Zakryjeme druhým medovým plátom a necháme chvíľu v chladničke stuhnúť.

Medový krémeš nakrájame na kocky. Môžeme posypať cukrom.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil EviCZka
~ 18.05.2013 - 16:28
krásný :)
Zobraziť profil womAnka
~ 30.08.2013 - 12:54
receptík zrealizovaný...no nádhera...skoro som ani taniere a lyžičky nemusela umývať :)
Zobraziť profil Rutto
~ 18.09.2013 - 15:55
..koniec odchadzam z bonvivanov tysi moja ani nevies predstavit jak ja trpim ked toto citam a nemozem okoštovať :) uz to pochop :) je konec :)
Zobraziť profil emko
~ 18.09.2013 - 17:05
nechod nikam trdlo ;) ked tak, dojdi radsej na navstevu :)
Zobraziť profil klaura
~ 18.09.2013 - 23:08
robievam rovnako včetne plátov ... nie je to náročné a domáce pláty sú oveľa chutnejšie ako kupované ... tie často možno aj z časovej tiesne (alebo pohodlnosti - bože, nechcem sa nikoho dotknúť) ľuda používajú Odporúčam všetkým ... :)