Medový krémeš

emko ~ 19. december 2014 - 4:59

Každá cukrárka má svoj osvedčený recept na medový krémeš. Tento recept na medový krémeš mám od mami. Recept je vyskúšaný, krémeš má úspech a ak sa rozhodnete pripraviť ho, nebudete ľutovať. Môžeme využiť zamrazené vaječné bielky, ktoré ostávajú z kysnutých koláčov. Medový krémeš nádherne vonia, je šťavnatý a jemný.
Odporúčam použiť hlboký plech, alebo formu s odopínacím okrajom na krémeše.

Ďalšie inšpirácie na výborné krémeše nájdete v našom špeciálnom krémešovom výbere :)

Suroviny
Medové pláty:
 
 
2
ks
2
PL
200
g
1/2
KL
Snehový puding:
 
 
1000
ml
100
g
50
ml
Ostatné:
 
 
Sezóna

Najskôr si pripravíme papiere na pečenie. Dva kusy odstrihneme a na každý pravítkom nakreslíme obdĺžnik, do ktorého pôjde cesto. Rozmer by mal byť taký, akú máme formu, alebo hlboký plech. Potom spravíme cesto. Cesto nie je husté, je roztierateľné. Do misky dáme múku, cukor, med a vajcia. Zalejeme rozpusteným maslom a vymixujeme spolu s jedlou sódou. Cesto rozdelíme na dva papiere a stierkou rozotrieme.

Vložíme do vyhriatej rúry piecť na 200 stupňov asi 6 minút. Najlepšie je si to poctivo odsledovať, pláty na krémeš sú totiž rýchlo upečené.

V mlieku uvaríme puding s cukrom a maslom. Do horúceho metličkou vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.

Do formy vložíme jeden medový plát a nalejeme horúci snehový puding. Necháme vychladnúť.

Na puding dáme vyšľahanú šľahačku (ak treba použijeme stužovač).

Zakryjeme druhým medovým plátom a necháme chvíľu v chladničke stuhnúť.

Medový krémeš nakrájame na kocky. Môžeme posypať cukrom.

Komentáre

womAnka ~ 30. august 2013 - 14:54

receptík zrealizovaný...no nádhera...skoro som ani taniere a lyžičky nemusela umývať :)

0

Rutto ~ 18. september 2013 - 5:55

..koniec odchadzam z bonvivanov tysi moja ani nevies predstavit jak ja trpim ked toto citam a nemozem okoštovať :) uz to pochop :) je konec :)

0

klaura ~ 18. september 2013 - 13:08

robievam rovnako včetne plátov ... nie je to náročné a domáce pláty sú oveľa chutnejšie ako kupované ... tie často možno aj z časovej tiesne (alebo pohodlnosti - bože, nechcem sa nikoho dotknúť) ľuda používajú
Odporúčam všetkým ... :)

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj