Pulled pork

emko ~ 8. august 2024 - 12:37

Priprava je dlhšia, ale bez väčšej námahy a tento recept naozaj stojí za to. Toto mäsko sa totiž rozplýva na jazyku. Chute sú pomalým pečením veľmi intenzívne, domáca barbecue omáčka tomu dodá ten správny šmrnc! Jednoducho musíte vskúšať. Je to aj ideálne jedlo pre pohostenie a oslavy. Urobíte veľké množstvo naraz a hostia sa budú len oblizovať. Podávame v hamburgerovej žemli a s čerstvým šalátom.

 

Suroviny
Na marinovanie:
 
 
Koreniaca zmes:
 
 
1
KL
Na opláchnutie:
 
 
1
hrnček
Na potretie:
 
 
Na vymastenie:
 
 
1
PL
Sezóna

Hrubozrnnú soľ a hnedý trstinový cukor zmiešame a poriadne votrieme do celého mäsa. Potrebujeme väčší kus mäsa. Najlepšie pliecko, alebo krkovičku. Malý kus by sa rýchle vysušil. Mäso obalené soľou a cukrom zabalíme a dáme minimálne na 12 hodín do chladničky marinovať. Potom mäso vyberieme, vezmeme ho do ruky nad drez, oškrabeme prebytočnú soľ s cukrom a umyjeme ho jablkovým octom. Umyté mäso vložíme do pekáča potretého olejom a celý kus obalíme v namiešanej koreniacej zmesi.

Mäso zakryjeme, netreba podlievať ničím, a dáme piecť asi na dve hodiny pri teplote 130 stupňov. Potom pekáč vyberieme, odokryjeme a celý kus ponatierame barbecue omáčkou. Skúste recept na domácu barbecue omáčku.

Mäso potreté BBQ omáčkou poriadne zakryjeme, vložíme nazad do rúry a pečieme zakryté ďalších šesť hodín. Mäso pustí dosť šťavy a pečie sa pomaly, takže netreba zbytočne odokrývať, ani kontrolovať. Po celých ôsmich hodinách pečenia mäso z rúry vyberieme, zapichneme vidličku a samo od seba sa po vláknach oddelí a rozpadne. Vtedy je to správne upečené.

Horúce mäso vyberieme na dosku a pomocou dvoch vidličiek po vláknach roztrháme na malé kúsky. Vložíme nazad do pekáča s výpekom.

Mäso vo výpeku premiešame, aby nevyschlo a ihneď môžeme konzumovať. Podávame v hamburgerovej žemli väčšie množstvo mäsa.
Mäso, ktoré sa hneď nespotrebuje a malo by málo šťavy, je treba premiešať ešte s trochou BBQ omáčky a vychladnuté uskladniť v chladničke. Druhý deň sa dá ohriať na panvici a je tak dobré, ako deň predtým. Preto je výhodou tohto receptu, že sa dá pred párty pripraviť dopredu. Príprava trvá dokopy dvadsať minút, no marinovanie a pečenie dva dni.

Komentáre

slavo123 ~ 13. január 2022 - 17:56

Ďakujem za recept , dnes som oskúšal mäsko je fajn akurát nemôžem zmiešat s výpekom ten je veľmi slaný

0

mayyka ~ 11. jún 2020 - 12:32

Cim nahradit jablkovy ocot? Bude stacit aj normalna rasca, ci rimska je niecim vynimocna? Dakujem.

0

emko ~ 11. jún 2020 - 6:12

In reply to by mayyka

Ocot môžeš nahradiť aj citrónovou šťavou. A rímska rasca je od našej dosť odlišná. Má inú vôňu aj chuť, dáva sa často do garam masaly a do indických, mexických jedál.

0

dudko41 ~ 19. august 2016 - 13:22

Vyborny recept, moc dakujem! len u nas moc nejeme bravcove tak sme si tam dali hovadzie a jedna radost! Spravil som aj domacu zemlu! Vyyyborne dakujem za super recepty!

0

kimlo ~ 22. júl 2016 - 8:54

Kúpil som pomalý hrniec, tak tento recept určite vyskúšam...

0

bonka ~ 22. jún 2016 - 10:04

dobrý deň, tak som recept vyskúšala, bolo to výborné, len som zabudla umyť mäso od soli v octe a upiekla som ho také, mne sa zdalo trochu slanšie, ale všetci tvrdili, že nie, tak som bola rada, že sa všetko zjedlo. Len to pečenie som skrátila asi o hodinu.

0

bonka ~ 8. júl 2015 - 4:25

celkom isto vyskúšam, dám potom vedieť, ako to dopadlo :)

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!

Zdielaj