Pulled pork

emko ~ 25. október 2017 - 12:37

Priprava je dlhšia, ale stojí za to. Toto mäsko sa totiž rozplýva na jazyku. Chute sú pomalým pečením veľmi intenzívne. Jednoducho musíte vskúšať. Je to aj ideálne jedlo pre pohostenie a oslavy. Urobíte veľké množstvo naraz a hostia sa budú len oblizovať.

Suroviny
Na marinovanie:
 
 
Koreniaca zmes:
 
 
1
KL
Na opláchnutie:
 
 
1
hrnček
Na potretie:
 
 
Na vymastenie:
 
 
1
PL
Sezóna

Hrubozrnnú soľ a hnedý trstinový cukor zmiešame a poriadne votrieme do celého mäsa. Potrebujeme väčší kus mäsa. Najlepšie pliecko, alebo krkovičku. Malý kus by sa rýchle vysušil. Mäso obalené soľou a cukrom zabalíme a dáme minimálne na 12 hodín do chladničky marinovať. Potom mäso vyberieme, vezmeme ho do ruky nad drez, oškrabeme prebytočnú soľ s cukrom a umyjeme ho jablkovým octom. Umyté mäso vložíme do pekáča potretého olejom a celý kus obalíme v namiešanej koreniacej zmesi.

Mäso zakryjeme, netreba podlievať ničím, a dáme piecť asi na dve hodiny pri teplote 130 stupňov. Potom pekáč vyberieme, odokryjeme a celý kus ponatierame barbecue omáčkou. Skúste recept na domácu barbecue omáčku.

Mäso potreté BBQ omáčkou poriadne zakryjeme, vložíme nazad do rúry a pečieme zakryté ďalších šesť hodín. Mäso pustí dosť šťavy a pečie sa pomaly, takže netreba zbytočne odokrývať, ani kontrolovať. Po celých ôsmich hodinách pečenia mäso z rúry vyberieme, zapichneme vidličku a samo od seba sa po vláknach oddelí a rozpadne. Vtedy je to správne upečené.

Horúce mäso vyberieme na dosku a pomocou dvoch vidličiek po vláknach roztrháme na malé kúsky. Vložíme nazad do pekáča s výpekom.

Mäso vo výpeku premiešame, aby nevyschlo a ihneď môžeme konzumovať. Podávame v hamburgerovej žemli väčšie množstvo mäsa.
Mäso, ktoré sa hneď nespotrebuje a malo by málo šťavy, je treba premiešať ešte s trochou BBQ omáčky a vychladnuté uskladniť v chladničke. Druhý deň sa dá ohriať na panvici a je tak dobré, ako deň predtým. Preto je výhodou tohto receptu, že sa dá pred párty pripraviť dopredu. Príprava trvá dokopy dvadsať minút, no marinovanie a pečenie dva dni.

Komentáre

mayyka ~ 11. jún 2020 - 12:32

Cim nahradit jablkovy ocot? Bude stacit aj normalna rasca, ci rimska je niecim vynimocna? Dakujem.

0

emko ~ 11. jún 2020 - 6:12

In reply to by mayyka

Ocot môžeš nahradiť aj citrónovou šťavou. A rímska rasca je od našej dosť odlišná. Má inú vôňu aj chuť, dáva sa často do garam masaly a do indických, mexických jedál.

0

dudko41 ~ 19. august 2016 - 13:22

Vyborny recept, moc dakujem! len u nas moc nejeme bravcove tak sme si tam dali hovadzie a jedna radost! Spravil som aj domacu zemlu! Vyyyborne dakujem za super recepty!

0

kimlo ~ 22. júl 2016 - 8:54

Kúpil som pomalý hrniec, tak tento recept určite vyskúšam...

0

bonka ~ 22. jún 2016 - 10:04

dobrý deň, tak som recept vyskúšala, bolo to výborné, len som zabudla umyť mäso od soli v octe a upiekla som ho také, mne sa zdalo trochu slanšie, ale všetci tvrdili, že nie, tak som bola rada, že sa všetko zjedlo. Len to pečenie som skrátila asi o hodinu.

0

bonka ~ 8. júl 2015 - 4:25

celkom isto vyskúšam, dám potom vedieť, ako to dopadlo :)

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!

Zdielaj