Priprava je dlhšia, ale stojí za to. Toto mäsko sa totiž rozplýva na jazyku. Chute sú pomalým pečením veľmi intenzívne. Jednoducho musíte vskúšať. Je to aj ideálne jedlo pre pohostenie a oslavy. Urobíte veľké množstvo naraz a hostia sa budú len oblizovať.

Pulled pork

Suroviny

 

1500

g bravčové pliecko

Na marinovanie:

5

PL soľ hrubozrnná

3

PL cukor trstinový

Koreniaca zmes:

1

PL paprika mletá sladká

1/4

KL paprika mletá pálivá

1/2

PL rasca rímska mletá

1

KL cesnak

1/4

KL korenie čierne mleté

Na opláchnutie:

1

hrnček ocot jablkový

Na potretie:

200

ml omáčka barbecue

Na vymastenie:

1

PL olej

Hrubozrnnú soľ a hnedý trstinový cukor zmiešame a poriadne votrieme do celého mäsa. Potrebujeme väčší kus mäsa. Najlepšie pliecko, alebo krkovičku. Malý kus by sa rýchle vysušil. Mäso obalené soľou a cukrom zabalíme a dáme minimálne na 12 hodín do chladničky marinovať. Potom mäso vyberieme, vezmeme ho do ruky nad drez, oškrabeme prebytočnú soľ s cukrom a umyjeme ho jablkovým octom. Umyté mäso vložíme do pekáča potretého olejom a celý kus obalíme v namiešanej koreniacej zmesi.

Mäso zakryjeme, netreba podlievať ničím, a dáme piecť asi na dve hodiny pri teplote 130 stupňov. Potom pekáč vyberieme, odokryjeme a celý kus ponatierame barbecue omáčkou. Skúste recept na domácu barbecue omáčku.

Mäso potreté BBQ omáčkou poriadne zakryjeme, vložíme nazad do rúry a pečieme zakryté ďalších šesť hodín. Mäso pustí dosť šťavy a pečie sa pomaly, takže netreba zbytočne odokrývať, ani kontrolovať. Po celých ôsmich hodinách pečenia mäso z rúry vyberieme, zapichneme vidličku a samo od seba sa po vláknach oddelí a rozpadne. Vtedy je to správne upečené.

Horúce mäso vyberieme na dosku a pomocou dvoch vidličiek po vláknach roztrháme na malé kúsky. Vložíme nazad do pekáča s výpekom.

Mäso vo výpeku premiešame, aby nevyschlo a ihneď môžeme konzumovať. Podávame v hamburgerovej žemli väčšie množstvo mäsa.
Mäso, ktoré sa hneď nespotrebuje a malo by málo šťavy, je treba premiešať ešte s trochou BBQ omáčky a vychladnuté uskladniť v chladničke. Druhý deň sa dá ohriať na panvici a je tak dobré, ako deň predtým. Preto je výhodou tohto receptu, že sa dá pred párty pripraviť dopredu. Príprava trvá dokopy dvadsať minút, no marinovanie a pečenie dva dni.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil bonka
~ 08.07.2015 - 14:25

celkom isto vyskúšam, dám potom vedieť, ako to dopadlo :)

Zobraziť profil bonka
~ 22.06.2016 - 20:04

dobrý deň, tak som recept vyskúšala, bolo to výborné, len som zabudla umyť mäso od soli v octe a upiekla som ho také, mne sa zdalo trochu slanšie, ale všetci tvrdili, že nie, tak som bola rada, že sa všetko zjedlo. Len to pečenie som skrátila asi o hodinu.

Zobraziť profil emko
~ 23.06.2016 - 08:50

tak hlavne, že všetkým chutilo a boli spokojní :)

Zobraziť profil kimlo
~ 22.07.2016 - 06:54

Kúpil som pomalý hrniec, tak tento recept určite vyskúšam...

Zobraziť profil dudko41
~ 19.08.2016 - 11:22

Vyborny recept, moc dakujem! len u nas moc nejeme bravcove tak sme si tam dali hovadzie a jedna radost! Spravil som aj domacu zemlu! Vyyyborne dakujem za super recepty!

Zobraziť profil emko
~ 19.08.2016 - 17:40

mnam, vyzerá to super! vďaka za fotku :)