Pulled pork

Priprava je dlhšia, ale stojí za to. Toto mäsko sa totiž rozplýva na jazyku. Chute sú pomalým pečením veľmi intenzívne. Jednoducho musíte vskúšať. Je to aj ideálne jedlo pre pohostenie a oslavy. Urobíte veľké množstvo naraz a hostia sa budú len oblizovať.
1500 |
g | bravčové pliecko |
Na marinovanie: |
||
5 |
PL | soľ hrubozrnná |
3 |
PL | cukor trstinový |
Koreniaca zmes: |
||
1 |
PL | paprika mletá sladká |
1/4 |
KL | paprika mletá pálivá |
1/2 |
PL | rasca rímska mletá |
1 |
KL | cesnak |
1/4 |
KL | korenie čierne mleté |
Na opláchnutie: |
||
1 |
hrnček | ocot jablkový |
Na potretie: |
||
200 |
ml | omáčka barbecue |
Na vymastenie: |
||
1 |
PL | olej |
Hrubozrnnú soľ a hnedý trstinový cukor zmiešame a poriadne votrieme do celého mäsa. Potrebujeme väčší kus mäsa. Najlepšie pliecko, alebo krkovičku. Malý kus by sa rýchle vysušil. Mäso obalené soľou a cukrom zabalíme a dáme minimálne na 12 hodín do chladničky marinovať. Potom mäso vyberieme, vezmeme ho do ruky nad drez, oškrabeme prebytočnú soľ s cukrom a umyjeme ho jablkovým octom. Umyté mäso vložíme do pekáča potretého olejom a celý kus obalíme v namiešanej koreniacej zmesi.
Mäso zakryjeme, netreba podlievať ničím, a dáme piecť asi na dve hodiny pri teplote 130 stupňov. Potom pekáč vyberieme, odokryjeme a celý kus ponatierame barbecue omáčkou. Skúste recept na domácu barbecue omáčku.
Mäso potreté BBQ omáčkou poriadne zakryjeme, vložíme nazad do rúry a pečieme zakryté ďalších šesť hodín. Mäso pustí dosť šťavy a pečie sa pomaly, takže netreba zbytočne odokrývať, ani kontrolovať. Po celých ôsmich hodinách pečenia mäso z rúry vyberieme, zapichneme vidličku a samo od seba sa po vláknach oddelí a rozpadne. Vtedy je to správne upečené.
Mäso vo výpeku premiešame, aby nevyschlo a ihneď môžeme konzumovať. Podávame v hamburgerovej žemli väčšie množstvo mäsa.
Mäso, ktoré sa hneď nespotrebuje a malo by málo šťavy, je treba premiešať ešte s trochou BBQ omáčky a vychladnuté uskladniť v chladničke. Druhý deň sa dá ohriať na panvici a je tak dobré, ako deň predtým. Preto je výhodou tohto receptu, že sa dá pred párty pripraviť dopredu. Príprava trvá dokopy dvadsať minút, no marinovanie a pečenie dva dni.
Komentáre
bonka
08.07.2015 - 14:25
bonka
22.06.2016 - 20:04
emko
23.06.2016 - 08:50
kimlo
22.07.2016 - 06:54
dudko41
19.08.2016 - 11:22
emko
19.08.2016 - 17:40
mayyka
11.06.2020 - 10:32
emko
11.06.2020 - 16:12