Rizoto s lesnými hubami a medvedím cesnakom

emko ~ 6. apríl 2016 - 3:54

Toto jedlo je plné užitočných látok, ktoré napomáhajú v prevencii rakoviny, srdečných ochorení, upravujú tlak a cholesterol a majú výborné čistiace a protizápalové účinky. Zároveň obsahuje množstvo minerálov, vitamínov a vyrovnanú kompozíciu sacharidov, kvalitných tukov a bielkovín, takže stačí aj malé množstvo a krásne Vás zasýti.
Na záver posypať parmezánom, opečenými vlaškými orechami a dobrú chuť!

Suroviny
1
ks
1
hrnček
2
hrnček
4
hrnček
1
hrnček
2
PL
1
KL

Veľkú cibuľu nakrájame na drobno a necháme par minút orestovať na panvičke s olivovým olejom. Posolíme, okoreníme a dávame pozor, aby nezhnedla.

Pridáme hrnček lesných húb, čerstvých alebo mrazených a spolu ďalej restujeme.

Pridáme ryžu a ešte krátko zamiešame a orestujeme.

Postupne začneme pridávať po naberačkách vývar a ďalej miešame, aby sa tekutina vstrebala. Trvá to asi 10 minút.

Nakoniec, keď rizoto začne byť krémové, pridáme maslo a najemno nakrájaný čerstvý medvedí cesnak. Odstavíme z plameňa a necháme pod pokličkou pár minút dôjsť. Medzitým si môžme krátko opiecť orechy, aby sa zvýraznila ich chuť.

Jedlo je hotové. Podávame posypané parmezánom a opečenými orechami podľa chuti.

Komentáre

EviCZka ~ 22. máj 2013 - 11:12

Jasmínová rýže má vysoký glykemický index :)

0

edelweiss ~ 6. apríl 2016 - 4:52

Emko, ta uvodna rec, o tom ako je to zdrave... a ze staci malo, aby ta zasytilo, hehe. prave som zozral 2 taniere, chcel som ist na bicykel, ale nevladzem sa ani hnut este aj take teplo dnes. docasne som zlenivel, rozmyslam, ci napisat moju verziu receptu, ci nie. lisi sa len v detailoch, skor by bol zaujimavy asi len tym mojim prostorekym sposobom pisania receptov (co na srcci - to na jazyku). nuz teda, kto chce aj moju verziu, nech zahlasuje! ked bude 5 lajkov, premozem sa a idem na to. dovtedy pretravim.

0

emko ~ 6. apríl 2016 - 6:00

In reply to by edelweiss

tak netreba sa prejedat ;)
a verziu kludne napis ak mas chut a inspiraciu a pekne fotky a zaujimavy postup... treba to len pisat s nadsenim a nie sa musiet `premahat` ;)

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj