Toto jedlo je plné užitočných látok, ktoré napomáhajú v prevencii rakoviny, srdečných ochorení, upravujú tlak a cholesterol a majú výborné čistiace a protizápalové účinky. Zároveň obsahuje množstvo minerálov, vitamínov a vyrovnanú kompozíciu sacharidov, kvalitných tukov a bielkovín, takže stačí aj malé množstvo a krásne Vás zasýti.
Na záver posypať parmezánom, opečenými vlaškými orechami a dobrú chuť!

Rizoto s lesnými hubami a medvedím cesnakom

Suroviny

 

1

ks cibuľa

2

PL olej olivový

1

hrnček huby lesné

2

hrnček ryža

4

hrnček vývar

1

hrnček cesnak medvedí

2

PL maslo

1

KL soľ
štipka korenie čierne mleté
orechy vlašské
syr parmezán

Veľkú cibuľu nakrájame na drobno a necháme par minút orestovať na panvičke s olivovým olejom. Posolíme, okoreníme a dávame pozor, aby nezhnedla.

Pridáme hrnček lesných húb, čerstvých alebo mrazených a spolu ďalej restujeme.

Pridáme ryžu a ešte krátko zamiešame a orestujeme.

Postupne začneme pridávať po naberačkách vývar a ďalej miešame, aby sa tekutina vstrebala. Trvá to asi 10 minút.

Nakoniec, keď rizoto začne byť krémové, pridáme maslo a najemno nakrájaný čerstvý medvedí cesnak. Odstavíme z plameňa a necháme pod pokličkou pár minút dôjsť. Medzitým si môžme krátko opiecť orechy, aby sa zvýraznila ich chuť.

Jedlo je hotové. Podávame posypané parmezánom a opečenými orechami podľa chuti.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil EviCZka
~ 22.05.2013 - 09:12

Jasmínová rýže má vysoký glykemický index :)

Zobraziť profil emko
~ 22.05.2013 - 09:22

to ma, ale ja som pomerne zdrava a mam ju moc rada, tak raz za cas dobre padne :)

Zobraziť profil klaura
~ 08.07.2013 - 23:13

totok milujem ... :)))))

Zobraziť profil edelweiss
~ 06.04.2016 - 14:52

Emko, ta uvodna rec, o tom ako je to zdrave... a ze staci malo, aby ta zasytilo, hehe. prave som zozral 2 taniere, chcel som ist na bicykel, ale nevladzem sa ani hnut este aj take teplo dnes. docasne som zlenivel, rozmyslam, ci napisat moju verziu receptu, ci nie. lisi sa len v detailoch, skor by bol zaujimavy asi len tym mojim prostorekym sposobom pisania receptov (co na srcci - to na jazyku). nuz teda, kto chce aj moju verziu, nech zahlasuje! ked bude 5 lajkov, premozem sa a idem na to. dovtedy pretravim.

Zobraziť profil emko
~ 06.04.2016 - 16:00

tak netreba sa prejedat ;)
a verziu kludne napis ak mas chut a inspiraciu a pekne fotky a zaujimavy postup... treba to len pisat s nadsenim a nie sa musiet `premahat` ;)

Zobraziť profil edelweiss
~ 06.04.2016 - 17:00

sak nasilim nie, ale mam chut nechat sa prehovarat :) sak vies: "mistře..." a ja na to: "nevim, panove, nevim, pak neřikejte, že jsem vas nevaroval..."