Mexický guláš

emko ~ 7. november 2024 - 3:22

Nie, toto nie je moderné jedlo z mexickej kuchyne, ale klasická slovenská či česká hotovka, ktorá sa pomaly vytráca z našich jedálnych lístkov. Staršie ročníky si tento gulášik isto pamätajú. Je to ďalšia variácia chutného hovädzieho gulášu s hráškom, ktorá sa podáva s ryžou sypanou strúhaným syrom.

Ďalšie inšpirácie na vynikajúce variácie gulášu nájdete v našom špeciálnom gulášovom výbere :)

Na oleji alebo na masti osmažíme nakrájanú cibuľu. Hovädzie predné gulášové mäso nakrájame na kocky a dáme prudko opiecť na cibuľu.

Mäso miešame, aby sa poriadne opieklo zo všetkých strán.

Keď je mäso opečené, osolíme ho, posypeme mletým čiernym korením a pridáme rajčinový pretlak. Takto spolu všetko ešte opečieme, čím vytvoríme dobrý základ gulášu a tiež peknú farbu.

Podlejeme vodou a dusíme po pokrievkou. Občas premiešame a podľa potreby podlejeme. Hrášok dávame neskôr, aby sa nám celkom nerozvaril.

Keď je mäso mäkké, necháme odpariť prebytočnú tekutinu a mäso zaprášime cez sitko hladkou múkou. Premiešame, podlejeme opäť vodou a povaríme aspoň 15 minút.

Hotové jedlo sa podáva vždy s ryžou položenou uprostred taniera, okolo sa rozloží mexický guláš a stred taniera sa posype strúhaným syrom.

Komentáre

yossi ~ 3. máj 2021 - 1:25

Uvaril som ho a bol výborný. Dík za recept.

1

veronika353 ~ 26. október 2016 - 8:47

Osvědčený recept,dnes jsem ho vařila zase podle tohoto výborného receptu:-)

0

coolpix ~ 3. február 2014 - 12:44

Tak toto budem varit zajtra prvy krat v zivote...snad sa podari.

0

ivula ~ 7. november 2013 - 8:48

Tento guľášik som už podľa tvojho receptu varila a bol výborný!

0

womAnka ~ 5. november 2013 - 11:25

toto som na na základnej mohla od pondelka do piatku jesť :D

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj