Bravčové pliecko na cibuli

emko ~ 20. júl 2023 - 6:26

Chutné, šťavnaté plátky pečeného bravčového mäsa s výborným výpekom. Aby nebolo bravčové pliecko po upečení suché, použite tento spôsob prípravy. Samozrejme sa dá takto upiecť aj krkovička, alebo bôčik. Korenie na obaľovanie do múčnej zmesi môžete použiť aké máte radi. Celkom stačí paprika a mleté čierne korenie. Kto má rád zmes grilovacieho korenia, tiež sa dá. Výborne sa na tento druh mäsa hodí maďarská mletá paprika so štipkou kari korenia. Vtedy vznikne aj pekná farba výpeku a samozrejme výborná chuť. Cibuľou a cesnakom nešetríme, nech to stojí za to. Výpeku je dosť a keď zostane a stuhne, je to super nátierka na čerstvý domáci chlebík. Dobrú chuť!

Suroviny
4
ks
10
strúčikov
 
 
 
 
Na obaľovanie:
 
 
 
štipka

Bravčové pliecko nakrájame na hrubé rezne, asi po 2 cm. Pekáč vytrieme dvomi lyžicami masti a hojne posypeme na hrubé polkolieska nakrájanou cibuľou a očistenými celými strúčikmi cesnaku. Posypeme rascou podľa chuti.

V hladkej múke rozmiešame koreniny (bez soli) a na panvici rozohrejeme zbytok bravčovej masti. Pláty mäsa (nenaklepané) obaľujeme v múčnej zmesi a opečieme z oboch strán, z každej asi dve minúty, aby sa mäso zatiahlo. Vďaka múčnemu obalu zostane všetka šťava v mäse. Opečené mäso poukladáme pomocou klieští do pekáča na cibuľu. Až teraz ho podľa chuti osolíme.

Pod panvicou znížime plameň, zalejeme asi pol litrom horúcej vody a krátko povaríme. Týmto výpekom zalejeme mäso v pekáči. Vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a nezakryté pečieme za občasného polievania výpekom. Po pol hodine mäso obrátime a dopečieme do zlatova. Múčny obal sa z mäsa pri pečení postupne v šťave rozpustí a zahustí finálny výpek.

Podávame s restovanými zemiakmi, ryžou, alebo zemiakovou kašou.

Komentáre

T-rip ~ 30. apríl 2023 - 20:05

Ak je na obrázku pliecko, tak ja som Panna Orleánska.
Veď je to stehno ako vyšité.

0

Hladna ~ 28. apríl 2021 - 15:30

Robila som dnes 2. krát, tento krát som namiesto pliecka použila stehno. Bolo to taktiež výborné :) Ďakujem za skvelý a jednoduchý recept!

 

1

Susulienka ~ 25. november 2020 - 2:12

Vynikajúci receptík, urobila som ho a veľmi chutil celej rodine.
Vďaka! :)

0

Sabolka ~ 4. august 2019 - 3:31

Dnes odskúšané a výborne 🙂🙂🙂 mnamka. Ako však dosiahnem takú pekne tmavú omáčku? Alebo som ju nemala preto, že som to robila z karé? Ďakujem

0

janka113 ~ 8. august 2015 - 9:19

Krásny receptík...môžem použiť aj bravčové karé, alebo radšej nie...

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj