Langoše

emko ~ 1. marec 2024 - 2:22

Recept na super chrumkavé langoše. Žiadne vajce, žiaden tuk, žiadna smotana. Nie sú "koláčoidné". Nechceme predsa šišky, ale langoše! Nielenže sú jednoduché a lacné, ale svojou konzistenciou pripomínajú skutočne tie pravé, chrumkavé balatónske langoše. Horúce langoše sa potierajú cesnakom rozotretým so soľou a troškou teplej vody. Alebo podávame langoše s kečupom či tatarkou a syrom.

Suroviny
1000
g
500
ml
5
g
Sezóna

Droždie rozmiešame v troške vlažnej vody. Múku preosejeme, premiešame so soľou, pridáme droždie a zvyšnú vodu. Premiesime a vypracujeme polotuhé cesto na langoše. Ak je tuhé, pridáme ešte trochu vody. Necháme kysnúť 15 minút, opäť prepracujeme a necháme kysnúť ešte trištvrte hodinu.

Cesto na langoše vyklopíme na dosku a rozdelíme na 10dg bochníčky (na 10 langošov).

Každý bochníček trošku v pomúčených dlaniach roztlačíme na placku a položíme na obrúsok.

Pre začiatočníkov: cesto na langoše postupne na tenko rozvaľkáme do tvaru kruhu.

Pre odvážnejších: cesto na langoše postupne rukou povyťahujeme do tvaru kruhu.

Takto vytiahnuté tenučké langoše vložíme do väčšej panvice, alebo do woku s rozpáleným olejom a vysmážame.

Po chvíli kliešťami langoš obrátime a vysmažíme aj z druhej strany.

Horúce langoše potrieme cesnakom rozotretým so soľou a troškou teplej vody. Alebo podávame langoše s kečupom či tatarkou a syrom.

Komentáre

Rutto ~ 25. november 2013 - 6:05

moje langose..kukurica, uhorky, jalapeno, feferonovy krem, majoneza, uherak, syr a este jeden syr, ... ... ... a samozrejme cesnacik chytracik :)

0

jerica ~ 25. máj 2013 - 12:32

Zase pokušnenie,doobeda som robila pagáče, potom bublaninu s čerešňami, teraz langoše..lákadlo , ako sa dá tomu odolať,jedine neotvárať počítač.
Evka je super kuchtička, od nej čo vyšlo , bolo na jedničku :-)
Peknú nedeľúúú :-)

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj