- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Šúľance sú tradičným slovenským jedlom. Recept je jednoduchý, lacný a zasýti. A neváhajte zapojiť do prípravy deti. Tie šúľať šúľance milujú :)
Šúľance podávame s maslom, cukrom a makom. Ale výborné sú aj s orechami, alebo opraženou strúhankou.
Suroviny
Kategórie
Vymiesené cesto vytvarujeme do valčeka, nakrájame na malé kúsky a rukou vyšúľame šúľance. Pritom cesto podsypujeme múkou, aby sa šúľance nezlepili.
Šúľance dáme variť do hrnca s osolenou vriacou vodou. Horúce vyberieme do misky s maslom, posypeme makom a cukrom, a ihneď podávame. Výborné sú šúľance aj so strúhanou, alebo orechami.
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:
Komentáre
Babetta ~ 16. január 2015 - 9:36
Zítra budou k obědu...
serpico ~ 11. február 2014 - 6:33
krásne príjemné foto !
Parisienne ~ 10. február 2014 - 11:38
Mohli by ste mi prosim poradit kolko sa maju varit ked uz vyplavaju na povrh vo vriacej vode? Minule som robila a boli akoby nedovarene, mazlave, len neviem ci to bolo lebo sa malo varili alebo uz boli rozvarene. Dakujem za radu :)
Tana ~ 11. február 2014 - 4:45
In reply to Mohli by ste mi prosim by Parisienne
Ak boli mazľavé, tak boli asi už prevarené. Najlepšie je, ak ti vyplávajú navrch, jeden vyber, prepláchni vodou a ochutnaj... veľmi záleží aj od druhu zemiakov a od kvality použitej múky, čiže je to vždy iné... Ak budeš mať staré menšie zemiaky, vtedy budú najlepšie, z nových nie sú dobré... vtedy keď vyplávajú, stačí povariť len tri minútky, aby sa prevarila múka... držím palce!
Parisienne ~ 14. február 2014 - 12:48
In reply to Ak boli mazľavé, tak boli asi by Tana
Dakujem pekne za dalsiu skvelu radu, netusila som ze aj zemiaky mozu byt dolezite. Problem je ze tu vo FR nemame hrubu muku, len polohrubu, hladku a chlebovu. S chlebovou to bola katastrofa, pri vareni vobec nedrzali spolu a ked som ich vyberala z hrnca tak sa uplne rozpadavali, neviem cim to moze byt, zeby malo muky? s hladkou to bolo o nieco lepsie, celkom spolu drzali, rozmyslam ci mam vyskusat este s polohrubou :). Asi si nabuduce doveziem hrubu muky aby sa mi podarili take krasne ako tie vase. Pekny den prajem :)
Tana ~ 14. február 2014 - 3:49
In reply to Dakujem pekne za dalsiu by Parisienne
Daj určite polohrubú múku a zemiaky kúp radšej niekde na trhu od súkromníka. Tiež prajem pekný deň :-)
Parisienne ~ 22. február 2014 - 11:01
In reply to Daj určite polohrubú múku a by Tana
Dnes som ich skusila teda este raz podla vasich rad a boli uplne super, este raz dakujem :). Tiez sme mali zahoracku fazulovu polievku, uplne famozna. Vase recepty nemaju chybu . Vasa rodinka ma velke stastie :)
didialex ~ 13. november 2013 - 8:11
Obľúbené jedlo jedného môjho vnúčika/aj včera som mu ich robila/ a keďže ľúbi mak i strúhanku, musia byť na tanieri "pol na pol".Vždy s radosťou pridá ruku k dielu a pomáha šúľať. Ide mu to už neuveriteľne šikovne a takto vraj aj lepšie chutia.
EviCZka ~ 20. máj 2013 - 14:45
Já pamatuju šulance s osmaženou strouhankou :-)
Tana ~ 20. máj 2013 - 3:41
In reply to Já pamatuju šulance s by EviCZka
Áno, robia sa aj so strúhankou, aj s krupicou, aj s tvarohom...ale mak je mak :-)