Míša rezy

emko ~ 16. apríl 2023 - 3:13

Jednoducho neodolateľné. Kakaová piškóta s krémom plným tvarohu, poliata fantastickou polevou, zaručí mliečnu slasť na jazyku. Míša rezy pripomínajú nanuk Míša a vďaka jemnému tvarohu chutia nielen deťom. Sú primerane sladké, šťavnaté a rád ich musí mať každý :)

Recept je na plech s vyšším okrajom, alebo na tortovú formu s priemerom 28 cm.

Suroviny
Sezóna

Vajíčka vytiahneme včas z chladničky, aby mali izbovú teplotu (lepšie sa potom vyšľahajú). V jednej miske vyšľaháme z bielkov tuhý sneh a v druhej vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Pridáme kakao a olej a opatrne primiešame aj múku s kypriacim práškom. Nakoniec jemne stierkou pridáme postupne tuhý sneh. Na plech vymazaný a vysypaný múkou nalejeme cesto. Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme na 180 stupňov asi 20 - 25 minút.

Korpus po upečení necháme vychladnúť. V miske vyšľaháme maslo s cukrom a prišľaháme tvaroh. Dbajte aby tvaroh aj maslo mali rovnakú teplotu, tvaroh bol stečený, aby sa vám krém nezrazil. Krém preložíme na korpus a rozotrieme ho. Dáme stuhnúť a schladiť do chladničky.

Polevu pripravíme nad parou. Do misky dáme maslo a keď sa rozpustí, pridáme ostatné suroviny a miešame na hladký krém. Vďaka mlieku bude poleva lesklá, aj keď je ho len trošku. Polevu nemusíme nechať vychladnúť, teplú ju nalejeme na krém a stierkou rýchlo rozotrieme, lebo začne tuhnúť.

Stuhnutý koláč uchovávame v chladničke. Najlepší je na druhý deň, keď tvarohovým krémom trošku nasiakne korpus. Krájame ostrým dlhým nožíkom, ktorý namáčame v horúcej vode.

Komentáre

Lujzzi ~ 6. november 2019 - 9:33

Koláčik je perfektný, len vraj príliš sladký :) viete mi poradiť kde a koľko cukru ponizit, aby to bolo tak,, akurát,,? :)

0

emko ~ 6. november 2019 - 10:11

In reply to by Lujzzi

Uber cukru v kréme, v korpuse a poleve radšej proporcie nemeň.
V kréme je to podľa chuti, môžeš ubrať cukor o polovicu, alebo dať len lyžicu medu :)

0

Hortenzia9 ~ 1. apríl 2018 - 11:26

Rozhodli sme sa na Veľkú noc upiecť Míšu. Akurát sme ho načali a je úžasný. Určite vyskúšame aj nabudúce. Pripájam aj fotku :)

0

marikoce ~ 6. jún 2017 - 8:02

Skuste dat na plnku aj maliny, ta kombinacia chuti Vas hned dostane 😉 je uuuuzasnyyy ☺☺

0

Adina ~ 28. apríl 2017 - 14:32

Dievcata vsetky ich mate pekne upecene, len mne sa nejak nevydaril korpus.Mam ho strasne nizky

0

emko ~ 28. apríl 2017 - 14:36

In reply to by Adina

Aby si nemala nízky korpus treba:
- veľmi jemnulinko vmiešavať sneh a múku do cesta
- mať dobre vyhriatu rúru
- počas pečenia rúru neotvárať...
Snáď pomôže.. :)

0

Mississka ~ 9. apríl 2017 - 6:27

Fantastické, na obed som upiekla a len tak tak som stihla odfotiť posledný kúsok. Len sa po ňom zaprášilo :)

0

jerica ~ 29. október 2015 - 2:36

super, poznám,je to rýchlo a vynikajúci zákusok,len na doplnenie,teta potierala korpus na jemno marhulovým lekvárom, ináč dtto. Som rada , že si pripomenula :-) práve som hľadala recept na bábovku. :-)

0

silvuska ~ 1. marec 2015 - 8:21

Fakt chutny a lahodny kolacik :) vsetci sa zalizovali. Nemam ani foto.

0

MirkaEft ~ 18. január 2015 - 13:38

Tento sa dokonca aj mne vydaril, a to zakusky vobec nerobievam... Dakujem za recept, muz sa lizal az za usami!

0

coolpix ~ 25. máj 2014 - 12:24

Trosku nepodareny (dcera mi v nestrazenej sekunde zapla ruru na 240°C), ale aj tak sme sa olizovali az za usami.

0

elysa ~ 7. máj 2014 - 10:30

presne- jednoducho neodolateľné :), ani odfotiť som ich nestihla a bolo po nich :), v tejto poleve obaľujem aj kokosové ježe, patrí medzi naše obľúbené, určite som ich nerobila naposledy...

0

Žirafka ~ 28. marec 2014 - 7:49

Tyto řezy dělám už dlouho a vždy na každé oslavě hned zmizí ze stolu :-) Jen na polevu používám čokoládu na vaření s trochou smetany a másla :-) Ale je pravda,že pak se moučník trošku hůře krájí :-),aby poleva nepopraskala ............hezký víkend

0

Žirafka ~ 29. marec 2014 - 11:14

In reply to by Tana

Právě kvůli těmto řezům jsem hledala i jinou alternativu. Třeba na dort mám zase raději polevu spíš pevnější,ale jednou jsem přidala do čokolády víc smetany a másla, byla tekutější,ale na dortu byla lesklá,krásně se s ní pracovalo a pak se dort i lépe krájel ....... takže určitě stojí za vyzkoušení.

0

Nazarboncuk ~ 22. február 2014 - 8:59

Tento je taký dobrý! musela som ho robiť dva víkendy po sebe :P super super!

0

mimado ~ 24. november 2013 - 12:12

Vyborny kolac. Dcera stale chodila vypytovat "este, este, este" :-D . MAla som tvaroh a nevedela som co s nim, kedze som chcela piect iny kolac, ale tvarohu som kupila malo, tak som hladala nieco ine, a nasla som Misu ,je naozaj vyborny, dakujem za receptik.

Prikladam na obrazku moj vytvor. :-)

0

Radana ~ 17. november 2013 - 8:45

Výborné! Inšpirovala som sa a zožala som nebývalý úspech :) Dcéra si ich už objednala ma Vianoce a narodeniny :)

0

senky ~ 17. november 2013 - 3:41

Ta fotka byla po ránu takové lákadlo, že jsem hned šupla vaja do robota:-).
Mám sice těsto nižší a tvaroh sypaný čokoládou, ale Míša mizí rychlostí Formule1, takže jsem v klidu :-). Posílám obrázek a díky.

0

harnosova ~ 16. november 2013 - 4:34

Ja to robievam ale plnku mam troska inu -vymiesam 500g tvarohu a 150 g pras.cukru a do toho aby sa to spojilo pridam vyslahanu slahackovu smotanu ,natriem na plat a na vrch nastruham cokoladu

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj