Konfitované kačacie stehná

emko ~ 7. november 2015 - 11:02

Pomaly pečené v rúre, zaliate kačacou masťou majú jedinečnú chuť a konzistenciu. Príprava trvá dlhšie, ale výsledok zato stojí. Treba mať menší hlbší pekáč, aby boli stehná na husto uložené. Na konfitovanie môžete použiť rôzne koreniny, zeleninu a bylinky.

Suroviny
1
ks
4
strúčiky
1
PL

Večer pred pečením kačacie stehná nasolíme, pridáme plátky jednej veľkej červenej cibule, rozpučené strúčiky cesnaku a pár byliniek. Zakryjeme pekáč a necháme do rána v chladničke.

Ráno stehná poukladáme tak, aby bolo všetko na spodu. Zalejeme kačacou masťou, zakryjeme pekáč alobalom a vložíme do rúry piecť na 120 stupňov. Takto sa stehná pečú - dusia tri a pol hodiny.

Potom všetku masť zlejeme bokom a stehná dopečieme odokryté ďalšiu pol hodinu, aby zozlátli.

Upečené stehná opatrne (lebo sa rozsýpajú) preložíme bokom a zakryjeme, aby nevychladli.

Pekáč s výpekom dáme na sporák, zaprášime múkou a orestujeme.

Túto zásmažku zalejeme studeným vývarom a pomaly varíme asi pol hodiny, kým sa múka prevarí. Šťavu prelejeme cez sitko.

Než sú kačacie stehná hotové, pripravíme domáce knedle a udusíme červenú kapustu na karameli. A vynikajúci obed je na svete.

Komentáre

jerica ~ 31. október 2014 - 13:56

Píšem z roboty, hladná ako vlk, a tu toto :-) úžasné a foto exscelentnéé :-)

0

Janaja ~ 9. november 2015 - 12:31

Mohla by som takto urobiť aj kuracie stehná? Tieto kačacie vypadajú famózne a chuť kuracích by mohla byť podobná...Ďakujem za odpoveď ;)

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj