Dobošky

emko ~ 12. november 2023 - 3:00

Dobošky u nás doma milujeme. Zákusok je to vďačný, pretože väčšinou polovicu dobošiek zjeme a druhú polovicu dám zamraziť na horšie chvíľky. Názov dobošky nemá nič spoločné s originál dobošovou tortou. Ale aj tak stoja za to.

Suroviny
Cesto:
 
 
10
ks
Krém:
 
 
250
ml
250
g
6
PL
Ostatné:
 
 
Sezóna

Najprv urobíme cesto na dobošky. Žĺtky vyšľaháme v jednej miske s polovicou cukru a bielky v druhej miske s druhou polovicou. Do vyšľahaných žĺtkov pridáme sneh a postupne po lyžici primiešavame múku.

Podľa veľkosti plytkého plechu vystrihneme tri papiere na pečenie a cesto rozdelené na tri časti na každý papier rozotrieme, nie však celkom ku krajom. Papiere s cestom po jednom pretiahneme zo stola na plech a pečieme v horúcej rúre na 200 stupňov asi 7 minút. Z vychladnutých korpusov stiahneme papier, pláty dáme na seba a okraje odkrojíme.

Krém na dobošky pripravíme tak, že z mlieka, vanilkových cukrov, cukru a pudingového prášku uvaríme puding. Do vychladnutého všľaháme maslo a kakao.

Pláty pozdĺžne prekrojíme na polovicu a ponatierame pripraveným krémom. Takto natriem všetky pláty a nechám ich asi hodinu stuhnúť v chladničke.

Horúcim ostrým nožom stuhnutú čokoládu ponarezujeme a dáme ešte na desať minút stuhnúť do chladničky. Potom dobošky nakrájame a servírujeme.

Komentáre

Destovka ~ 9. apríl 2016 - 11:52

To vypadá báječně!!!! Jednu otázku mám☺️ Jak jsou velké ty plechy????

0

remperitka ~ 5. august 2014 - 11:25

Ja peciem original dobosku uz mam aj fotopostup nafoteny ale vysledok sa vzdy rychlo zje, ze uz ju chcem sem pridat hadam rok a furt nemam pekny obrazok vysledku :) som ja ale neporiadna :) aj nedavno som ju piekla na Jana :) je zo pracne ale uzasne :) v sobotu ma manzel narodeniny tak ju mozno opat urobim :)

0

serpico ~ 27. marec 2014 - 13:42

nádhera !!!
300 hrmených...chlapi chodia holé baby pozerať a serpico geniálne varenie...nie je trošku "mešuge" ? (hi ! hi ! )

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj