- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Bábovka je v našich končinách zrejme najznámejší múčnik. Kedysi sa bábovka podávala v každej lepšej cukrárni ku káve, či čaju. Je to typický koláč nielen na Slovensku, ale i v Česku, Poľsku, alebo Rakúsku. Niečo ako bábovky sa pečú aj vo Švajčiarsku a južnom Nemecku (Gugelhupf) v Taliansku (Panettone) a vo Francúzsku (Baba au rhum).
Ak si chcete pochutnať na dobrej bábovke, potrebujete k tomu to správne cesto, nejakú primeranú formu, do ktorej ho vylejete, a potom by ste mali ešte dodržať správny postup pečenia, aby sa vám bábovka nepripálila, alebo nezostala nedopečená.
Do misky dáme múku, kypriaci prášok, smotanu a cukor, rozklepneme vajíčka, nastrúhame kôru z dvoch citrónov, a pridáme aj vytlačenú šťavu. Všetko spolu premiešajte.
Cesto vložíme do pripravenej formy. Ak máme silikónovú, opláchneme ju predtým vodou. Ak máte inú formu, vymažeme ju tukom a vysypeme múkou.
Komentáre
bonvivani ~ 8. november 2021 - 13:09
Mohli by ste uviesť hmotnosti prísad do babovky v gramoch? velka vdaka
emko ~ 21. november 2021 - 15:05
In reply to Mohli by ste uviesť… by bonvivani
Veď použi len odmerku a budeš tam rýchlejšie namerané raz dva :)
Maruška3 ~ 30. september 2019 - 10:14
Super recept. Skúsila som prvýkrát a hneď sa bábovka vydarila. Použila som silikónovú formu a po vychladnutí sa nám predstavila chutná dobrotka.
emko ~ 5. október 2019 - 5:21
In reply to Super recept. Skúsila som by Maruška3
Super :)
janula ~ 1. september 2013 - 8:55
táto bábovka je vynikajúca. Odkedy som ju našla, piekla som ju
niekoľkokrát, hlavne v zime. Vôňa citrónu a jeho chuť v bábovke boli ako závan prichádzajúcej jari, avšak tá stále nie a nie príst.........