Kuracie stehná na mede a balzamiku

emko ~ 26. október 2016 - 4:35

Šťavnaté a voňavé kuracie stehná pripravené na jednej panvici. Je to výborná rýchla večera. Ak máte kuracie krídla, môžete použiť aj tie. Balzamikový ocot s medom a rozmarínom tvorí skvelú kombináciu.

Kuracie stehná vyberieme z chladničky, jemne osolíme a okoreníme a necháme asi 20 až 30 minút odležať pri izbovej teplote.

Ostatné suroviny okrem oleja rozmixujeme na marinádu.

Na dobre rozpálenú panvicu pridáme olej a kuracie stehná restujeme kožou dolu asi 5 až 10 minút, aby sa pekne opiekli do zlatista.

Kura na panvici otočíme a polejeme pripravenou marinádou. Plameň znížime a necháme dusiť zakryté pod pokrievkou asi 20 minút, kým sú stehná hotové.

Kura vyberieme bokom a z povrchu tekutiny, ktorá ostala v panvici, odoberieme čo najviac tuku. Tým nám vznikne lahodná omáčka.

Stehná vrátime na panvicu a pre efekt ich môžeme dať na pár minút do rúry pod gril, aby sa zvrchu ešte viac zapiekli. Hotovo, môžeme podávať :)

Komentáre

nebraska ~ 29. október 2020 - 7:27

To odoberanie tuku z povrchu tekutiny slo dost tazko. Spolu s tukom slo do lyzice privela "lahodnej omacky", bolo mi to luto... Existuje na to nejaky trik prosim?

0

emko ~ 7. november 2020 - 11:44

In reply to by nebraska

Sú na to aj špeciálne nádoby, ale trik je aj nechať tekutinu trocha schladnúť a tuk sa ti na povrchu lepšie potom oddelí :) Alebo finta, použi kúsok kuchynskej papierovej utierky a útržok polož jemne na hladinu. Po pár sekundách, keď vytiahneš, tak sa ti tuk pekne nasaje a odstrániš ho :)

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj