- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Pre mňa sú tieto dusené zemiaky taká echt slovenská záležitosť. Niekto ich volá aj "dunstované zemiaky". Úplne jednoduché jedlo, ktoré je správnou technikou pripravené. A len pár našimi typickými surovinami dochutené. Zemiakom velí bravčová masť, cibuľa, rasca a mletá sladká paprika.
U nás v rodine boli takto dusené zemiaky jedna z najobľúbenejších príloh. Robievala ich kedysi dávno moja babka. A moja mama ich pred výplatou dokonca podávala ako hlavné jedlo s uhorkovým šalátom a tatarkou :)
Je to celkom jednoduché. Treba mať iba hrniec s pokrievkou, ktorá dobre tesní, aby neunikala zbytočne para a zemiaky sa nepripaľovali. Množstvo papriky si prispôsobíme podľa seba. Či už dáme papriky viac a zemiaky budú červenejšie, alebo pridáme pálivú a budú pikantnejšie.
Najskôr na hrubo nakrájanú cibuľu opečieme na masti.
Komentáre
Iwua ~ 9. január 2021 - 13:58
A aké zemiaky sú na tento recept najlepšie? Ďakujem
emko ~ 27. január 2021 - 2:01
In reply to A aké zemiaky sú na tento by Iwua
Varný typ zemiakov A, prípadne B :)
kimlo ~ 11. máj 2017 - 10:20
Vyskúšal som, veľmi dobrý recept.