Ragú z bravčového mäsa s mrkvou a zelerom. Šťavnaté a jednoduché. Výborné spolu s cestovinami.

Rozpis surovín je pre 4 osoby.

Bravčové ragú

Mäso nakrájame na väčšie kocky.

Jemne obalíme v múke a opečieme na horúcom oleji.

Mäso vyberieme a dáme bokom. Do výpeku pridáme maslo a orestujeme cibuľu.

Orestujeme mrkvu nakrájanú na hrubšie kolieska.

Až potom zelerové stonky nakrájané na väčšie kúsky.

Vložíme nazad mäso.

Pridáme paradajkový pretlak a lyžicu cukru. Krátko orestujeme a až teraz osolíme.

Podlejeme vodou a za občasného miešania mäso pomaly dusíme do polomäkka.

Potom už hrniec odokryjeme, mäso sa dorobí do mäkka a necháme pomaly odparovať prebytočnú tekutinu, aby omáčka zhustla. Podávame s cestovinou, ryžou alebo s knedľou.

Hodnotenie

Kategórie

Zdieľaj



Pridaj sa