Pomaly pečené v rúre, zaliate kačacou masťou majú jedinečnú chuť a konzistenciu. Príprava trvá dlhšie, ale výsledok zato stojí. Treba mať menší hlbší pekáč, aby boli stehná na husto uložené. Na konfitovanie môžete použiť rôzne koreniny, zeleninu a bylinky.

Konfitované kačacie stehná

Suroviny

Večer pred pečením kačacie stehná nasolíme, pridáme plátky jednej veľkej červenej cibule, rozpučené strúčiky cesnaku a pár byliniek. Zakryjeme pekáč a necháme do rána v chladničke.

Ráno stehná poukladáme tak, aby bolo všetko na spodu. Zalejeme kačacou masťou, zakryjeme pekáč alobalom a vložíme do rúry piecť na 120 stupňov. Takto sa stehná pečú - dusia tri a pol hodiny.

Potom všetku masť zlejeme bokom a stehná dopečieme odokryté ďalšiu pol hodinu, aby zozlátli.

Upečené stehná opatrne (lebo sa rozsýpajú) preložíme bokom a zakryjeme, aby nevychladli.

Pekáč s výpekom dáme na sporák, zaprášime múkou a orestujeme.

Túto zásmažku zalejeme studeným vývarom a pomaly varíme asi pol hodiny, kým sa múka prevarí. Šťavu prelejeme cez sitko.

Než sú kačacie stehná hotové, pripravíme domáce knedle a udusíme červenú kapustu na karameli. A vynikajúci obed je na svete.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil jerica
~ 31.10.2014 - 12:56

Píšem z roboty, hladná ako vlk, a tu toto :-) úžasné a foto exscelentnéé :-)

Zobraziť profil Janaja
~ 09.11.2015 - 23:31

Mohla by som takto urobiť aj kuracie stehná? Tieto kačacie vypadajú famózne a chuť kuracích by mohla byť podobná...Ďakujem za odpoveď ;)

Zobraziť profil emko
~ 12.11.2015 - 09:51

skus, aj ked mozno postaci kratsia doba pripravy :)

Zobraziť profil Janaja
~ 13.11.2015 - 20:27

Ďakujem, chystám sa na to v nedeľu, dobu prípravy budem sledovať :D