- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Marlenka je torta, alebo zákusok z medových plátov. Príprava je celkom jednoduchá, podobná ako v recepte na karamelový medovník, alebo sviatočné medové rezy. Marlenka je veľmi obľúbená hlavne v kaviarniach, ale už ju bežne dostať kúpiť hotovú v predajniach s potravinami. Ale tak prečo si neupiecť voňavú marlenku aj doma?
Suroviny
Cesto:
Krém:
Ostatné:
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Komentáre
Monami ~ 9. apríl 2022 - 12:24
Zdravím Vás! Prosím aký rozmer mal použitý plech? Klasika 32x40? Na obrázku vyzerá menší :) Ďakujem
emko ~ 12. apríl 2022 - 16:14
In reply to Zdravím Vás! Prosím aký… by Monami
Ahoj, áno, je to klasika ako píšeš :)
olivia2017 ~ 1. apríl 2021 - 12:59
Dobrý deň,
mozem sa opýtať aké veľké boli tie platy ? Aký asi rozmer vďaka :)
LuciaHD ~ 10. marec 2021 - 12:48
Mňaam zbožnujem Marlenku. Tu ju mahu sice aj obchodoch ale taka domaca je lakava
Musim vyskusat snad sa podari
To salko len tak ako ho kupim mam pouzit ziadne zohrievanie alebo nijaka ina priprava?
Erissima ~ 8. december 2020 - 7:17
:-)moja prvá, namiesto obyčajneho salka, použila som zkaramelizované, a z okrajov guľky :-))
emko ~ 14. december 2020 - 11:05
In reply to :-)moja prvá, namiesto by Erissima
krása :)
kofola8520 ~ 8. december 2015 - 8:46
Prosím Vás, to salko aj varíte či len rovno zmiešate s maslom? Lebo som videla jeden recept, kde hneď neuvarené salko zmiešali s maslom. A neviem, nie je to riedke? Ďakujem. :)
emko ~ 9. december 2015 - 11:39
In reply to Pani Tánička, prosím Vás, to by kofola8520
konzistencia bude v poriadku a krem sa pekne vsiakne do korpusov, netreba sa bat :)
Varenim salka by len dostalo novu karamelovu dimenziu ..
kofola8520 ~ 11. december 2015 - 9:18
In reply to konzistencia bude v poriadku by emko
Ďakujeeeeeeeem. :)
kofola8520 ~ 12. december 2015 - 10:48
In reply to konzistencia bude v poriadku by emko
A prosím Vás, aj treba dať potom to salko s maslom do chladničky nachvíľu či hneď natierať? :)
Tana ~ 12. december 2015 - 10:53
In reply to A prosím Vás, aj treba dať by kofola8520
Hneď natrieť, v chladničke by maslo stuhlo a išlo by ti to ťažko.
emko ~ 12. december 2015 - 12:13
In reply to A prosím Vás, aj treba dať by kofola8520
netreba, ale krem natriet na vychladene platy! potom dat ulezat do chladnicky ;)
drzim palce :)
dajik22 ~ 1. január 2015 - 8:20
ja tie mriežky robim pikaom,v tube ,skuste
JAJA ll ~ 1. január 2015 - 3:21
... tento zákusok už hľadám dlho...ďakujem, vyskúšam :-) Všetkým prajem vydarený rok 2015!
elysa ~ 1. január 2015 - 13:58
Kúsku tohoto zákusku by som veru neodolala ani teraz po sviatkoch:) Šťastný Nový rok , veľa zdravia, šťastia a lásky, veľa skvelých receptov prajem všetkým...