Šampiňónová polievka

emko ~ 9. marec 2017 - 11:31

Jednoduchá, rýchla a chutná polievka z čerstvých šampiňónov. Šampiňóny sa najprv opečú, aby sa zvýraznila ich chuť. Dochutená rozmarínom a kvalitným vývarom je táto polievka vynikajúca.

Šampiňóny očistíme, nakrájame na tenké plátky a orestujeme na lyžici oleja a lyžici masla spolu s rozmarínom.

Keď zhnednú pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a po chvíľke aj cesnak.

Keď je všetko pekne orestované, pridáme ešte lyžicu masla a zaprášime múkou.

Zalejeme vývarom a necháme variť asi 20 minút.

Polievku rozmixujeme a zjemníme smotanou. Dochutíme soľou a korením a po krátkom prevarení môžeme podávať.

Komentáre

panstefan ~ 7. august 2024 - 12:00

Jednoduchá, lahodná

...ale ten rozmarín sa zo šampiňónmi trochu "pobil". Každý z nich chcel mať dominantnú chuť... možno to bolo tím, že som dal pol lyžičky čerstvého! nasekaného rozmarínu.

Pozdravujem

1
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj