- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Iný spôsob prípravy, iné cesto, ako pri ostatných závinoch. Vianočný makovník robievala mama, ktorá tento recept našla v starej "Múčnikárke" z roku 1926.
Z cesta sa najskôr spraví drobenka, tá sa sparí horúcim mliekom, neskôr sa pridá kvások a až nakoniec sa spracuje cesto. Zdá sa to komplikované, ale je to rýchle a jednoduché. S cestom sa veľmi dobre pracuje, ľahko sa dá na tenko vyvaľkať a po upečení sa dobre krája.
Makovník však treba zabaliť do fólie, aby zmäkol, lebo po upečení je tvrdší, ako iné klasické cesto.
Suroviny
Cesto:
Kvások:
Plnka:
Kategórie
Sezóna
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:
Komentáre
shark62 ~ 5. december 2021 - 13:59
Tánička,vďaka za skvelý recept.
emko ~ 15. december 2021 - 12:54
In reply to Tánička,vďaka za skvelý… by shark62
Krásne sa vydaril, vďaka :)
saša ~ 7. júl 2015 - 4:34
Mila Tana, dovolujem si poslat foto z mojho prveho (ale nie posledneho) pecenia podla bonvivanov. Zavin sa podaril, chuti fantasticky, velka vdaka za recept.
Stranka je krasna, jedla lakave, radost citat a varit.
Budem sa tesit na nove recepty, drzim Vam palce a prajem vsetko dobre :)))
Tana ~ 7. júl 2015 - 6:35
In reply to Mila Tana, dovolujem si by saša
Ďakujem pekne za krásnu fotku, som rada, že sa tak super vydaril :-)
Zuzliak ~ 26. december 2013 - 6:00
Tani, vdaka- super to vyzera. Nazeniem manzela pomliet mak a spravim. Bobalky asi vysusim, lebo ostali v hanbe;)
Tana ~ 26. december 2013 - 8:11
In reply to Tani, vdaka- super to vyzera. by Zuzliak
Ja som bobáľky ani naše pupáky tento rok nerobila... zabudla som na ne...