- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Na šunkafleky mám pomerne negatívne spomienky zo školskej jedálne. Na tanieri nám tam často pristála neidentifikovateľná hmota bez chuti. Ale domáce tradičné šunkafleky, to je niečo úplne iné :)
Zohnala som údené rebrá. Nie sú drahé a ak ich kúpite viac, môžete ich len tak uvariť a dať si s chrenom, horčicou a chlebom. Použiť sa dajú aj na francúzske zemiaky, plnené zemiakové knedlíčky, alebo halušky s údeným a kyslou kapustou. A ak niečo ostane, dá sa mäso zamraziť. Namiesto údených rebierok je možné použiť aj údené koleno.
Z kila údených rebier, som po uvarení obrala asi 250 gramov mäsa. Čo sa fliačkov týka, najlepšie sú samozrejme domáce a skvelý odskúšaný recept na ne nájdete v recepte na granadír.
Niekto pridáva do šunkaflekov aj syr, alebo smotanu. My chudneme do plaviek a chutia nám aj takéto obyčajné. Tak dobrú chuť! :)
Vo vývare, čo nám ostal po varení rebierok, uvaríme fliačky. Tento vývar je fantastický aj ako základ polievky, stačí pridať koreňovú zeleninu a krúpy a pochutnáte si :)
Podávame ideálne s kyslou uhorkou, ktorú som ja dnes nemala, sakra! :)
Komentáre
Tana ~ 25. júl 2014 - 3:25
Niet nad klasiku... takéto domáce šunkafleky nikdy nesklamú... robím dnes niečo podobné, ale bez mäsa, tak dobrú chuť!