- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Ako deti sme vyrastali na buchtách a koláčoch, ktorými nás zásobovala naša babka. U nás na Záhorí čučoriedky nerástli, koláče sa piekli tvarohové lekvárové, makové, alebo s rôznym ovocím. Čučoriedkové boli vzácnosťou.
Tak ak nejaké čučoriedky máte, skúste tento jednoduchý kysnutý koláč s posýpkou z čučoriedok.
Do misky dáme múku, vyhĺbime jamku, nalejeme vlažné mlieko, pridáme cukor a rozmrvíme droždie. Zakryjeme utierkou a necháme vykysnúť kvások. Potom pridáme ostatné suroviny na cesto a vareškou vymiešame, aby sa hmota spojila. Opäť zakryjeme a necháme desať minút pracovať. Potom už nám pôjde cesto veľmi ľahko vymiesiť, až budú skákať bubliny. Znovu ho zakryjeme a necháme ďalších asi desať minút kysnúť. Ďalej ho preklopíme na vymastený plech a namastenými rukami ho roztiahneme po plechu.
Komentáre
Zuzi ~ 31. júl 2015 - 5:48
joooj takto to má presne vyzerať ! skoro žiadne cesto, veľa čučoriedok a čierne zuby potom ! :-)
ja som si včera vlastnoručne trošku nazbierala. Koláč síce nebude, ale mám trošku v mrazáku a varím džem..a toho bude tiež len trošku. Nechala som niečo aj v lese pre medveďa...
EvA ~ 26. august 2014 - 9:20
krásny koláč... a fotka nenormálne krásna :-)