- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Výborný recept z bielkov, ktoré ostávajú pri pečení kysnutých koláčov.
Indiány je zákusok, kde je sladučká ružová pena natočená ako zmrzlinka na mäkučkých piškótoch (bufleroch) a poliata mliečnou čokoládou. Najväčšie lákadlo pražských cukrárenských výkladov. Neodolateľné!
No a kuriatka žltou, vtipnejšou verziou indiánov :)
Najskôr si zapneme rúru na 180 stupňov a ideme na cesto, aby sme upiekli piškóty. V jednej miske ušľaháme bielky s polovicou cukru a pudingovým práškom. Trvá to dlhšie, ale určite to ztuhne. V druhej miske ušľaháme žĺtky so zbytkom cukru. Opatrne do toho vmiešame trochu snehu. Potom prisýpame múku a zapracujeme ju postupne do cesta. Cesto dáme do cukrárskeho vrecka a na plech s papierom spravíme 16 koliesok.
Piškóty so snehom vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a dáme schladiť do chladničky asi na dve hodiny. Potom si pripravíme liaty fondant - polevu. Vodu, med a cukor poriadne vymiešame metličkou a ohrejeme na sporáku. Teplota by nemala presiahnuť 40 stupňov. Do ohriateho fondantu pridáme potravinársku farbu.
Pri indiánoch postupujeme rovnako, iba ich polejeme čokoládou. Vo vodnom kúpeli pripravíme čokoládu so 100% tukom v pomere 1:1, aby bola poleva skutočne tekutá a nie príliš hustá. Túto polevu dáme do hrnčeka. Indiány chytíme za buflery a pekne ich do polevy "hlavou dole" namáčame. Prebytočnú čokoládu necháme odtiecť cez mriežku, na ktorú ich kladieme stuhnúť.
Komentáre
Jana Gašparíková ~ 28. august 2014 - 4:23
krásne nastriekané na tých piškotoch, toho sa bojím, že to tak nezvládnem, neviem ako to spraviť
Tana ~ 28. august 2014 - 7:02
In reply to krásne nastriekané na tých by Jana Gašparíková
Tiež som ich mala kedysi ako pitých apačov než som to dostala do ruky :-)