- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Šaláty sú neodmysliteľnou súčasťou studenej kuchyne. Hlavne u nás sa bez poctivých chlebíčkov žiadna oslava neobíde.
Hermelínový šalát je jedným z mnohých šalátov, ktoré sú vhodné ako na chlebíčky, tak i na studené misy a v neposlednom rade je to jednoducho rýchla večera.
Z množstva uvedených surovín pripravíte jeden a pol kila chutného domáceho hermelínového šalátu bez všetkých éčiek a stabilizátorov, ktoré sa do šalátu vo veľkovýrobe pridávajú.
Najskôr uvaríme na tvrdo vajíčka, schladíme a očistíme. Cibuľu nasekáme celkom na jemno a osolíme ju, aby zmäkla a pridáme ku nej mleté korenie. Hermelíny, alebo iné syry s bielou plesňou na povrchu pozdĺžne prekrojíme, nakrájame na pásiky a následne na menšie kocky.
Sterilizované uhorky nastrúhame na cviklovom strúhadle. Sterilizovanú kápiu nasekáme celkom na jemno. Nakrájanú šunku ešte pokrájame na pásiky a následne na maličké kocky. Vychladené vajíčka pretlačíme na zemiakovom koliesku.
Komentáre
Siu ~ 16. január 2015 - 9:18
Prave som ho dokoncila. A neviem sa ho dojest :D skvela mnamka