- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Keď doma smažíme zemiakové placky, vedia to všetci susedia! Tá vôňa po cesnaku a majoránke je neodbytná :)
Zemiakové placky celá rodina milujeme a preto ich robíme pomerne často. Máme ich nielen ako prílohu, ale aj len tak samotné, či so syrom alebo s kyslou kapustou.
Recept na zemiakové placky som postupne ladila, až som ho vyladila myslím do maxima a s touto verziou som úplne spokojná. Sú ochutené tak dobre, že ja k nim mám najradšej už len trocha kyslej smotany, alebo acidko.
Môžete smažiť na väčšej panvičke, alebo na lievancovej. Zemiakové placky je najlepšie smažiť na masti, alebo na prepustenom masle. Vtedy sa nepripaľujú, sú chrumkavé a neskutočne dobré.
Môžete skúsiť aj švédsku chrumkavú verziu placiek, nazývanú Rösti.
Podávame s kyslou kapustou, syrom, s kyslou smotanou. Alebo ako prílohu k mäsu, špenátu, gulášu a podobne.
Komentáre
Andrea ~ 11. júl 2017 - 10:08
Perfektný recept, konečne som urobila placky, ktoré sa mi netrhali, neboli ani hrubé, ani tenké. Išla som podľa Vášho receptu, dala som o jeden zemiak viac, lebo sa mi zdalo pre nás málo, tak som trochu pridala rovnú lyžicu múky...a perfektné! Tak ako minule som podľa Vás varila frankfurtskú polievku,ktorú manžel chválil :-) Dnes som bola v obchode a napadlo ma, že kúpim kel a skúsim bravčové v keli.Tak si hovorím,že musím ale zavolať mame,ako sa to robí.No ale reku,pozriem na bonvivani...a čo som našla - bravčové v keli.Zajtra robím :-) Vďaka za skvelé, klasické,jednoduché recepty.
emko ~ 14. júl 2017 - 7:52
In reply to Perfektný recept, konečne som by Andrea
Paráda, mám veľkú radosť a vďaka za pochvalu :)
zutu ~ 5. jún 2016 - 11:20
Ahoj, tradicne zemiakove placky...mnam...urcite vyskusam. :-) Prosim ta, a co to mas za panvicu? Pridas link? Vyzera byt kvalitna...dakujem
emko ~ 5. jún 2016 - 12:45
In reply to Ahoj, tradicne placky...mnam. by zutu
Ahoj :)
Ja uz nepouzivam ine panvice, nez liatinove, strasne som s nimi spokojna. Okrem toho, ze krasne drzia teplo, tak su ovela zdravsie nez teflonove..
Pozri tu http://www.prijemneveci.sk/liatinova-panvica-na-lievance-s-drevenou-ruck...
zutu ~ 6. jún 2016 - 13:29
In reply to Ahoj :) by emko
Tak panvica vyzera super, aj ta cena je teda :-)
teflonove su skodlive? som sa nedocitala este...pridas clanok alebo hodis aspon link, nech nastudujem? a tie liatinove mozu byt aj na sklokeramicku varnu dosku? je napisane,ze vhodna na vsetky tipy varicov
emko ~ 7. jún 2016 - 11:57
In reply to Tak panvica vyzera super, aj by zutu
Tak z kazdej panvice ked ju pouzivas, sa uvolnuju latky materialu, z ktoreho je vyrobena do jedla (v pripade teflonu teda plastove ciastky). Hlavne ak je poskriabane. Co mne sa pri teflonovych panviciach opakovane stavalo, aj ked som sa neviem ako o ne starala. Takze po dvoch rokoch cca som vzdy panvicu vyhodila.
Liatina je uplne inde. Tato kvalitna co mam ja, ti jedlo maximalne obohati zelezom. Okrem toho ta 25 rocna zaruka uz hovori o tom, ze panvica daco vydrzi.
A ja mam tiez sklokeramicku dosku, aj ked chcem ju zamenit casom radsej za indukciu, no a pouzivam na nej panvicu v pohode, dokonca aj v rure, aj na otvorenom ohni sa da..
Ale dobry tip si mi teraz dala a nejaky clanok o tom napisem. Mozno sa bude hodit zaciatocnikom, co zariaduju prvu kuchynu a v riadoch sa este nevyznaju...
:)