- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Karfiol je výborná zelenina plná vitamínov a minerálov a dá sa zapekať na mnoho spôsobov. Zapekaný karfiol ochutený rôznymi bylinkami a koreninami, zapekaný karfiol v bešameli, vynikajúci je aj zapekaný karfiol v jogurte.
Ja mám rada túto klasickú verziu zapekaného karfiolu so syrom. Skvelé jedlo, ktoré pohladí dušu aj bruško a privolá spomienky na detstvo.
Použite dobrý syr, najlepšie čedar, alebo goudu. V tomto recepte nie je žiadna múka, tak sa hodí aj pri bezlepkovej diéte. Zapekaný karfiol bude nadýchaný a úžasne šťavnatý.
Podávame s varenými zemiakmi, posypanými petržlenovou vňaťkou a k tomu kyslú uhorku či uhorkový šalát.
Suroviny
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:
Komentáre
Jancika82 ~ 2. február 2018 - 11:04
Výbornééééé .... šťavnaté, chutnéééé a pritom jednoduché na prípravu :)