- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Toto je recept 3 v 1. Králika v čiernej omáčke, zemiakové knedlíčky a perník na strúhanie. Klasický recept staročeskej kuchyne, ktorá je podľa mňa jedna z najchutnejších.
Základom tohto receptu sú domáce suroviny. Recept sa pripravuje z divokého poľného zajaca. Čierna omáčka má charakteristickú chuť a vôňu a je jednoducho úžasná. Verím, že si tento recept zamilujete :)
Najskôr očistíme zeleninu, nakrájame ju a zajaca osolíme a posypeme mletým čiernym korením. Ak máte králika staršieho, môžete ho prešpikovať slaninou. Ja som mala mladučké mäso, tak som slaninu dala len do základu. V hrnci na troške oleja, alebo masti orestujeme pokrájanú zeleninu. Za stáleho miešania restujeme, dokiaľ zelenina nezozlátne. Keď už je zelenina orestovaná, dáme ju v hrnci kúsok na okraje a do stredu nasypeme cukor, ktorý sa upáli na karamel. Premiešame a až teraz pridáme cibuľu so slaninou a koreniny. Opäť restujeme, dokým nebude cibuľa mäkká a slanina opečená.
Pre tých, čo nemáte možnosť kúpiť perník na strúhanie, tu je rýchly recept na jeho domácu prípravu: V miske vymiešame jedno vajce, 6 lyžíc hladkej múky, tri lyžice mletého cukru, jednu lyžicu kakaa, 5 lyžíc oleja a pol malej lyžice prášku do perníka. Prelejeme do vymastenej a múkou vysypanej zapekacej misky a upečieme na 180 stupňov asi 20 minút.
Komentáre
winkypinky ~ 29. september 2019 - 10:06
Velmi nam chutilo, pernik som nerobila, ale namiesto toho som dala trosku pernikoveho korenia priamo do omacky.
emko ~ 30. september 2019 - 12:16
In reply to Velmi nam chutilo, pernik som by winkypinky
Ahoj, to som veľmi rada, ďakujem :)
Toto jedlo milujem, hlavne ta omáčka ach :))
SergejNR ~ 13. marec 2015 - 3:50
Dnes som to skúšal super recept ;) akurát som tam dal troch viac citronu :D
emko ~ 13. marec 2015 - 4:07
In reply to Dnes som to skúšal super by SergejNR
krasna fotka, vdaka :)
domisacek.domi ~ 13. júl 2014 - 3:35
Dnes jsem dělala k obědu jen s vařeným bramborem. Bylo to moc dobré, tak jako všechny vaše recepty! :) Omáčka mi připomínala svíčkovou, ale byla ještě o něco lepší :)
serpico ~ 22. apríl 2014 - 12:34
...a takto sme to, jednoducho, aj s plnkou, tieto sviatky robili (pred dopečením bez "klobúka" )
...a konečne aj nejaký recepis by som mal (sľúbil som a sľuby sa musia ! )...ale asi, teda určite, začnem hubovým )
serpico ~ 18. apríl 2014 - 9:57
...nenašiel som jahňa...tak dávam do králik... má 10,5... jahniatko...a nastala dilema...ako naň (aj so svokrovcovi budeme túto jedinečnosť papať (pochválil som sa...no čo už, keď ma pani serpicová narcisom zovie)
... všetkým, a hlavne "gazdom" tejto fantastickej stránky, krásnu Veľkú noc, pohodu a pokoj praje z čarokrásnej Banskej Štiavnice serpico svorka !
veronika353 ~ 10. február 2014 - 7:47
Vypadá to fantasticky,chováme doma králíky,máme ještě asi 8 v mrazáku,tak určitě vyzkouším tento recept:-)
Zuzliak ~ 10. február 2014 - 7:11
Mliaaam, zajko :-)
pečivko ~ 8. február 2014 - 4:33
Niečo podobné robievam aj ja, RCP mám z časopisu Dobré jedlo spred pár rokov... Vždy, keď nám dedko pošle zajka, nesmie chýbať a zjeme ho s rodinkou na posedenie :)