- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Hubová držková je skvelá alternatíva pre tých, čo držky zrovna nemusia. Vačšinou robím túto polievku z hlivy, ale tentokrát som dostala darom úžasnú baraniu hlavu a musím povedať, že táto držková bola neodolateľná! Kúsky baranej hlavy sa pridávajú do polievky až nakoniec. Takže držia pekne konzistenciu, nie sú mazlavé, ale krásne chrumkavé.
Najdôležitejší je samozrejme, ako aj u každej inej polievky, solídny základ. S ním sa pohrajte a tiež poctivo dodržte techniku. Bude sa vám hodiť do ďalších kuchárských stratégií.
Barania hlava sa nemusí nijako špeciálne krájať. Rozdrvíme ju v prstoch veľmi jednoducho, rozpadá sa skoro sama. Ostane nám len tvrdý stred huby a ten vyhodíme. Pozor ale! Táto malá mrška je háklivá na poriadne očistenie. Takže pokiaľ sa varí základ polievky, dajte si záležať a vyberte zo záhybov každý kúsok ihličia a špiny.