Kapustné fliačky na sladko

Kapustné fliačky, alebo po našom "zelové fléčky" nám robila moja babka. Ja som ich odjakživa milovala, preto ma aj volali "zelová kráľovná" :)
Kapustné fliačky sa robia aj na slano, ale výborné sú práve takto na sladko, s cukrom a škoricou, jemne štipľavé :)
300 |
g | cestoviny |
1/2 |
ks | kapusta hlávková |
100 |
g | cukor kryštál |
50 |
ml | olej |
korenie čierne mleté | ||
škorica mletá |
Cesto pripravíme rovnako ako na ravioli, len ho vyvaľkám na tenko a nakrájame štvorčeky. Tie obvaríme v osolenej vode, prepláchneme a troška pomastíme. Potom nastrúhame na veľkých slzičkách na strúhadle čerstvú kapustu.
Cukor rozpustíme na karamel a keď zhnedne, prilejeme olej, aby sa karamel nespálil. Pridáme postrúhanú kapustu, osolíme, premiešame, podlejeme vodou a dusíme. Keď je kapusta skoro mäkká, pridáme mleté čierne korenie, škoricu a už odokryté len restujeme, kým sa skoro všetka šťava neodparí. Kapusta má vďaka karamelu a škorici fantastickú vôňu a krásnu farbu. Potom už len primiešame uvarené fliačky, premiešame a podávame.
Komentáre
kamilka
12.08.2014 - 19:49
Zuzi
13.08.2014 - 09:41
eri368
14.11.2014 - 18:42