Kapustné fliačky, alebo po našom "zelové fléčky" nám robila moja babka. Ja som ich odjakživa milovala, preto ma aj volali "zelová kráľovná" :)

Kapustné fliačky sa robia aj na slano, ale výborné sú práve takto na sladko, s cukrom a škoricou, jemne štipľavé :)

Kapustné fliačky na sladko

Cesto pripravíme rovnako ako na ravioli, len ho vyvaľkám na tenko a nakrájame štvorčeky. Tie obvaríme v osolenej vode, prepláchneme a troška pomastíme. Potom nastrúhame na veľkých slzičkách na strúhadle čerstvú kapustu.

Cukor rozpustíme na karamel a keď zhnedne, prilejeme olej, aby sa karamel nespálil. Pridáme postrúhanú kapustu, osolíme, premiešame, podlejeme vodou a dusíme. Keď je kapusta skoro mäkká, pridáme mleté čierne korenie, škoricu a už odokryté len restujeme, kým sa skoro všetka šťava neodparí. Kapusta má vďaka karamelu a škorici fantastickú vôňu a krásnu farbu. Potom už len primiešame uvarené fliačky, premiešame a podávame.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil kamilka
~ 12.08.2014 - 19:49

Moja maminka ich robievala velmi casto. Vdaka za pripomenutie. Je cas aby som ich urobila!

Zobraziť profil Zuzi
~ 13.08.2014 - 09:41

:-) Jooj tak na toto si pamätám...dostala som poza uši, lebo som to ako decko nechcela jesť !

Zobraziť profil eri368
~ 14.11.2014 - 18:42

Mňáááám, toto jedlo robievala moja mamina a ja som sa ho nevedela dojesť! Ďakujem za recept, spravím - aj keby som ho celý mala zjesť sama :o)