V celej Ázii je nespočetné množstvo receptov na túto známu polievku. Polievka je sýta a má špecifickú chuť. Raz za čas sa urobiť si jedlo s takýmto ázijským nádychom oplatí :)

Ostro - kyslá polievka

Suroviny

 

Marináda na mäso:

300

g kuracie mäso

1

KL škrob kukuričný

1

KL olej

1

PL omáčka sójová

Ostatné:

2

PL omáčka sójová

2

PL ocot ryžový

2

ks chilli paprička

1

KL zázvor čerstvý

1/4

šálky pór

1

PL koriandrová vňať

1/2

šálky mrkva

2

ks vajce

1/2

šálky tofu

1/2

šálky bambusové výhonky

2

PL škrob kukuričný

10

šálok vývar hovädzí

3

PL huby ázijské

1-2

PL cukor

Najprv si všetko pripravíme. Mäso z kuraťa nakrájame na maličké rezančeky a necháme marinovať aspoň na hodinu. (Olej v marináde je najlepšie použiť sezamový) Kým sa mäso marinuje, tak pripravíme zeleninu. Zázvor nastrúhame na jemno, pór šikmo nakrájame. Mrkvu aj bambusové výhonky nakrájame na tenké rezance. Koriander nasekáme jemno, huby (shi-take, judášovo ucho) namočíme do vody. Potom namarinované mäso prudko opečieme na suchej teflónovej panvici. Až takto pripravené ho totiž dávame do tejto polievky.

Do kvalitného vývaru pridáme tmavú sójovú omáčku, zázvor na jemno nastrúhaný, chilli sušené nasekané papričky a ryžový ocot. Pridáme mäso a chvíľku varíme. Pridáme aj namočené huby, ktoré môžeme tiež nakrájať na rezance. Ďalej pridáme pripravenú zeleninu a keď zmäkne, pridáme na kocôčky nakrájané tofu. Polievku jemne osladíme, aby sa vyvážila kyslá chuť.

V miske si rozmiešame škrob v troche vody a vlejeme za poctivého miešania do polievky. Keď jepolievka takto zahustená, na záver prilejeme aj rozšľahané vajíčka. Lejeme pomaly, z väčšej výšky a hneď aj odstavíme z plameňa. Polievka je hotová :) Ešte ochutnáme a podľa potreby dochutíme octom, alebo sójovkou.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil remperitka
~ 06.07.2014 - 17:04
mnaaaaaam - milujem ju :) aj ju robievam velmi podobne tiez mam azijsky recept ( nedavam cukor, davam este ustricovu omacku a jednu cervenu papriku a do celeho 5L hrna davam celu tu flasticku octu ) a rovno do 5L hrnca ju vzdy robim lebo z nej vzdy ujedame :) akurat som nedavno rozmyslala, ze pridam recept :)
Zobraziť profil Peter Juriš
~ 21.10.2018 - 19:54
Takmer dokonalý recept, môžem posudzovať, v Číne som ako doma a som gurmán...Ak môžem pripomienky: mäso sa používa aj kuracie, ale viac bravčové. Nekrája sa na rezance, ale na tenučké plátky- tak 3 krát 3 cm, nemarinuje sa iba v oleji, ale v zmesi oleja, tmavej sojovej omáčky a rybacej omáčky... Inak perfekt, držím stránke palce a fandím...Ak chcete nejaké čínske recepty na vyskúšanie, rád poskytnem a poradím... Peter Juriš, dôchodca z Čadce...
Zobraziť profil emko
~ 23.10.2018 - 08:09
Ďakujem krásne za ďalšie inšpirácie, skúsim :)