Restovaná hliva ustricová

emko ~ 17. jún 2015 - 12:09

Hliva je známa lahodnou, sladkastou chuťou a príjemnou hríbovou vôňou. Najčastejšie z nej robím perkelt, alebo paprikáš. Výborná je aj falošná držková polievka z hlivy. Lenže dnes som mala chuť skúsiť niečo iné.
Hlivu som podávala na poľníčkovom šaláte s citrónom a olivovým olejom, spolu s chrumkavou celozrnnou rozpečenou bagetkou.

Suroviny

Z hlivy (asi dva trsy) odstránime podhubie a všetky tvrdé časti, natrháme ju na menšie kusy. Na horúcu panvicu nalejeme olivový olej a pridáme hlivu a prudko ju orestujeme.

Keď hliva začne dostávať zlatistú farbu, pridáme lisovaný cesnak, biele korenie a podľa chuti osolíme. Prihodíme kúsok masla a necháme ho rozpustiť. Plameň stíšime, prilejeme troška balzamica a sladkej sójovej omáčky. Hlivu na panvici naposledy prehodíme a odstavíme. Ihneď podávame.

Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj