- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Laskonky sú klasický zákusok, ktorý kúpite snáď v každej cukrárni. A urobiť si domáce, to je paráda! Chrumkavý orieškový sneh a maslovo karamelový krém s chuťou kávy. Každý milovník sladkého si pochutná. Podobné sú a výborné aj parížske rožky, skúste.
Suroviny
Snehové cesto:
Krém:
Kategórie
Sezóna
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:
Komentáre
Kristína77 ~ 12. december 2021 - 20:13
Ahojte, prosím kde som spravila chybu, ak sa niektoré laskonky zboku praskli? 😟
emko ~ 15. december 2021 - 12:48
In reply to Ahojte, prosím kde som… by Kristína77
Ahoj v tomto recepte je asi najväčšie riziko to pomalé pečenie sušenie a pozor na teplotu v rúre .. Držím palce :)
Maya8 ~ 20. november 2021 - 18:34
Robila som laskonky prvý krát. Vyšli dobre. Boli ale úplne krehucke, že sa rozplyvali na jazyku. Čo je tiež dobre. Len sa mi nedajú vôbec chytiť. Rozpadáva sa mi to v rukách. Neviete prečo sa mi to robí? Stáva sa mi to aj pri parížskych rožkoch. Ak sa nemýlim je to rovnaký/podobný recept. Ďakujem.
mayyka ~ 26. marec 2021 - 17:10
Dobry den, mozem si upiect laskonky aj tyzden dopredu? Nemam ich kde ulozit na tak dlho v chladnicke a zaroven teraz mam na ne cas. Ale bojim sa, ze ked budu tyzden ulozene v doze, uz nebudu dobre.
mayyka ~ 26. marec 2021 - 17:11
In reply to Dobry den, mozem si upiect… by mayyka
Zabudla som napisat to podstatne, ze az po tyzdni by som ich naplnila...
megi ~ 14. január 2021 - 3:01
Fantastické! Cesto vyšlo perfektne, krém priam božsky, len jediné čo sa mi nedarilo to usušiť po hodine a 40minút som vrch mala usušený ale na spodku ešte surové cesto, tak som sa potom vykašľala na to a dala vyššiu teplotu a upiekla. Chválili si aj tak a boli veľmi chutné. Rrčite ich skúsim znova, ale už by som bola rada keby sa mi to podarilo usušiť správne. Viete dať nejakú radu, alebo možno kde nastala chyba?
Adel Holienková ~ 19. december 2021 - 20:47
In reply to Fantastické! Cesto vyšlo by megi
Dobrý večer, ja ich robím na teplovzduchu. 120°C 35 min a vždy sa podaria☺ keď som skúšala meniť teplotu počas sušenia a otvorená/zatvorená trúba nikdy nevyšli
alex2201 ~ 1. december 2018 - 11:09
prosim rýchlu radu, možem dať na teplovzdušnú? a viac plechov? dakujem
Mississka ~ 27. marec 2016 - 13:20
vynikajúce :) do pudingu som musela dať viac mlieka, lebo sa mi spravili hrudky z múky a nie a nie rozpustiť. tak som tam pridala aj pár tabličiek horkej čokolády :) mala som malú formu, kde mi vyšlo asi 40 laskoniek :) bolo by ich viac, len kým som prišla na to ako dlho to nechať sušiť a podobne tak som o pár prišla :D ale inak sú skvelé a nabudúce budú ešte lepšie
Evča ~ 7. december 2016 - 9:59
In reply to vynikajúce :) do pudingu som by Mississka
páči sa mi to Mišička
myrca ~ 19. december 2015 - 10:27
Aj laskonky som konečne vyskúšala... keďže som si kúpila formu :)... len mám jednu otázku - ťažko sa mi natierali cez tú formu, môže byť problém v tom, že som ich dlho šľahala a bol ten sneh až veľmi tuhý? ... inak super :) manžel ich zbožňuje, takže on je v siedmom nebi :)
Tana ~ 20. december 2015 - 8:08
In reply to Aj laskonky som konečne by myrca
Zrejme si mala tvrdy sneh. Ale aj tak ich mas pekne :-)
bika79 ~ 16. december 2015 - 4:35
Dobry den pani Tana, su to moje najoblubenejsie kolaciky. Tieto laskonky som uz piekla par krat podla vasho receptu a vzdy sa vydarili, len som stale zabudla sem prilozit fotku. Mozem len dodat, ze su chutovo vynikajuce, ja som do plnky este pridala troska pomletych orechov cize boli kavovo-orieskove a uplne mi pripominali tie z cukrarne za cias komunizmu v Presove, tusim stali 0,80 halierov 1ks ;-). Vdaka za recept. PS: Kedze tu v Usa musim len improvizovat, formu na laskonky som nemala, tak som si ju vyrobila sama z gumeneho podnosu pod tanier, preto ten okruhly tvar. Super receptik
Tana ~ 3. december 2015 - 10:10
In reply to Dobry den pani Tana, tak by bika79
Dobrý nápad s tým podnosom. To by ma nenapadlo :-) moc ta zdravím a ďakujem za tvoje komentáre :-)
Valika ~ 15. jún 2014 - 13:05
Dnes som objavila túto zaujímavú stránku.Uz aj peciem laskonky:)síce bez formy, ale vystrihla som si ju z umelej hmoty.Zaujímalo by ma Tánicka ci 25 laskoniek je z jednej dávky, pretoze mne sa podarilo len 25 single laskoniek.
Tana ~ 16. jún 2014 - 4:55
In reply to Dnes som objavila túto by Valika
To všetko záleží od toho, aké veľké si ich robila. Aj formy na laskonky z obchodu sú v rôznych veľkostiach.
micuke ~ 18. január 2014 - 13:57
dnes som ich konecne vyskusala - mam novu formu - ale len z 1/2 davky. Vyzeraju super, zatial som ich neochutnala. Bavilo ma ich robit, tiez som formu natrela vzdy naolejovanou utierkou a smykali sa dole jedna radost! Len na pecenie som asi dala vyssiu teplotu, lebo hoci som ich piekla kratsie, zvon su sice pekne biele, ked ich ale rozlomim, tam su take hnedsie, akoby pripecene.
Tana ~ 18. január 2014 - 4:48
In reply to dnes som ich konecne by micuke
Druhá várka už bude vydarenejšia :-) budeš vedieť...
alenka08116 ~ 30. december 2013 - 7:36
Ahoj...Dá sa niekde kúpiť takáto forma na laskonky?Alebo sa dá nahradiť aj niečím iným?Dakujem
Tana ~ 30. december 2013 - 8:38
In reply to Ahoj...Dá sa niekde kúpiť by alenka08116
Alenka dá sa bežne kúpiť v domácich potrebách, alebo aj cez internet ju môžeš objednať. Ak ju nemáš, narob lyžičkou kôpky a upeč...potom pozlepuj. Alebo cukrárskym vrecúškom nastriekaj pusinky a pozlepuj.
Adika ~ 18. december 2013 - 9:16
Tanicka chcem v prvom radd podakovat za vsetky uzasne recepty. Zatial som len vsetko skusala, ale toto je moj prvy komentar. Chcem sa len spytat ci nie je nahodou nejaka chyba v plnke na laskonky. Laskonky mi vysli super, len krem je sáe maslo. Nema tam byt nahodou 500 ml mlieka? Skusim to este raz. Dakujem
Tana ~ 19. december 2013 - 3:58
In reply to Tanicka chcem v prvom radd by Adika
Nie, recept je správny, je to maslový krém s kávovou chuťou. Toho "pudingu" tam ide ozaj len troška. Ale nie je problém, ak sa ti nezdá, laskonky naplniť iným krémom, ktorý ti vyhovuje :-)
Adika ~ 19. december 2013 - 5:08
In reply to Nie, recept je správny, je to by Tana
Tak nejako som dufala ze to napises a vcera som ho este nevyhodila :)). Dakujem ti za super recepty a rady pri vareni. Uz ta citam skoro pol roka a vyskusala som kopec dobrot a musim povedat, ze od Teba vsetky vzdy vysli a boli uzasne. Este raz dakujem
honestka ~ 11. december 2013 - 5:29
pripomenula som si moje prve laskonky tu.
Spomienkami na domov sme tu chceli mat vsetko ako sme boli zvyknuti, lenze tu o dobrych zakuskoch vtedy sme mohli len snivat pokial sme neobjavili svoje vlastne suroviny ako na to.
Moje laskonky sa mi velmi nepacili tvarove a aby tie "placicky" vyzerali uslachtile tak som mojho muzicka poziadala, ci by mi nieco nevymyslel.
A pretoze on patri medzi tych "sladuckych" a chcel ich mat casto, Nuz doniesol mi z plexiskla vyrezane pekne okruhle "dierky" ktore vyrezal vrtackou.
Odvtedy aj ked mam uz original slovensku formicku ich pouzivame, lebo vyzeraju ako najlepsie peniazteky-jednohubky.
Tiez som chcela doporucit pomastit formicku, my tu pouzivame spray ale Zuzliak poradila vyborne ako vo vsetkom :)
Laskonka patri u nas ku klasike /a veru aj kedykolvek si ich nasulame spolu s mojimi zltkovymi rakvickami/.
Pekne vianocne pecenie kazdemu!
Tana ~ 11. december 2013 - 7:00
In reply to pripomenula som si moje prve by honestka
Hanka ďakujem, ten sprej som si už kúpila aj ja, je to perfektná vec, mám aj olivový s cesnakom, ten je zasa dobrý, keď smažím v rúre :-)
Pekné Vianoce aj tebe...
Gabi ~ 27. október 2013 - 7:52
Tento recept mám vyskúšaný, je super, len my nemáme radi príliš sladké, tak som pouberala cukor - do cesta som dala len kryštálový a do plnky 150 g cukru a myslím, že to úplne stačilo, a aby vám nezredlo cesto, tak po pridaní orechov už len zľahučka premiešať, inak vám to fakt ostane tekuté:-)
remperitka ~ 30. júl 2013 - 11:39
Kupila som si tuto formu už dávnejšie a skúšala som recept čo bol na obale - všetko sa zdalo v pohode až kým som neprimiešala orechy - uplne mi zredol ten sneh a ked som naplnila formu roztekali sa mi :( od vtedy som sa do nich nepúšťala aj keď ma to stále láka - ale tip : ak sa vám nepodaria ako mne dajte ich aj tak upiecť ( ten sneh) , nemal pekné tvary lebo sa roztiekol ale polámala som ho a pridala ku krému a prešľahala ručným mixérom a potom som s tejto hmoty urobila guličky, ktoré som obalila v orechoch - bolo to skvelé zjedli sa veľmi rýchlo a sneh bol v nich chrumkavý ( toho som sa bála či mi to v kréme nezmäkne na blato) takže ak sa vam niekomu niekedy niečo nepodarí - je to nová výzva ako ho vynoviť :)
Tánička vyskúśam pri nejakej príležitosti tento recept - dúfam , že z toho budú laskonky aspoň také ako tie tvoje ( a keď nie pridám foto laskonkových guličiek, to už mám nacvičené)
Tana ~ 30. júl 2013 - 11:43
In reply to Kupila som si tuto formu už by remperitka
Ty si ako ja, ja tiež nič nevyhodím...naposledy som robila nepečenú ovocnú terinu, nestuhla tak ako mala...tak som ju celú fúkla do mixéra, vyliala do misky, dala zamraziť a zmrzlina bola eňo ňuňo :-)
remperitka ~ 30. júl 2013 - 12:01
In reply to Ty si ako ja, ja tiež nič by Tana
jedlo vyhodiť?!?!? určite nie :) a z takých neplánovaných vecí bývajú vačšinou nenapodobiteľne dobré pochúťky :)
Zuzliak ~ 19. jún 2013 - 5:29
Formu netreba po kazdom pouziti ani umyt. Staci ju pred prvym prejst servitkou, zlahka namocenou v oleji a po vykydnuti laskoniek na plech ju otriet a znova prejst servitkou ;) Ide to bezbolestne a smykaju sa z nej jedna radost ;)
Tana ~ 19. jún 2013 - 5:42
In reply to Formu netreba po kazdom by Zuzliak
Jéj Zuzka, ďakujem za výborný nápad...Ja som ju raz aj mastila, išlo to fajn, len som ju hlúpa umyla a toto ma nenapadlo...díky za radu :-)
Zuzliak ~ 19. jún 2013 - 5:47
In reply to Jéj Zuzka, ďakujem za výborný by Tana
Nemas zaco, Tani. Moja babka by ti povedala ze.pomasc to, dzifko moja a še ci tak šľiskňu dolu. :D Ja sa take finty ucim tiez, aby som nerobila privela zbytocnych pohybov :D
Tana ~ 19. jún 2013 - 5:54
In reply to Nemas zaco, Tani. Ja sa take by Zuzliak
Už budem múdrejšia pri ďalších laskonkách :-)
lyali ~ 4. jún 2013 - 4:05
Fíha, forma na laskonky - to by sa mi mohli hádam aj podariť :-) Skúsim upiecť mojej mame - má ich veľmi rada :-)
Tana ~ 4. jún 2013 - 4:11
In reply to Fíha, forma na laskonky - to by lyali
Mama má dobrý vkus :-)
Archaa ~ 3. jún 2013 - 13:23
Tieto kávové mám najradšej! Len nemám tú formu plastovú na laskonky :( Najbližšie si ju musím zadovážiť a pustiť sa konečne do pečenia týchto tvojich laskoniek
Tana ~ 4. jún 2013 - 8:56
In reply to Tieto kávové mám najradšej! by Archaa
Slávka ja som tiež dlho váhala, aj keď som ju kedysi mala. Kúpila som a teraz som rada, že ju mám. Tem krém je výborný aj na iné rezy :-)
bika79 ~ 3. december 2015 - 3:20
In reply to Tieto kávové mám najradšej! by Archaa
Slavka?