- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Názov nechám pôvodný, lebo sa mi páči a pripomenie mi legendárnu českú filmovú klasiku Slavnosti sněženek.
Kančí se šípkovou a karlovarské knedlíky, to je jednoducho neodolateľné jedlo!
Mäso je dobré vopred marinovať. Vtedy postupujte tak, ako som písala v recepte na sviečkovú omáčku.
Zeleninu restujeme, miešame, pokým nezmäkne a neskaramelizuje. Vtedy až pridáme nazad mäso. Pridáme aj kožku zo slaniny pre vôňu, očistené na kolieska nakrájané citróny a divoké korenie - bobkový list, jalovec a nové korenie. Podlejeme vínom, dolejeme vývarom (asi liter), zakryjeme pokrievkou a vložíme do rúry piecť aspoň na dve hodiny.
Do omáčky pridáme tri lyžice šípkového džemu, premiešame, prevaríme a odstavíme. Do hotovej vmiešame kúsok masla na zjemnenie. Múkou ani ničím omáčku nezahusťujeme, zelenina s cibuľou ju zahustia dostatočne.
Podávame s karlovarskými knedlíkmi.
Komentáre
kimlo ~ 10. júl 2014 - 9:21
Se zelím!... :-)
emko ~ 10. júl 2014 - 9:55
In reply to Se zelím!... :-) by kimlo
Se šípkovou! ;)
Tana ~ 10. júl 2014 - 10:59
In reply to Se šípkovou! ;) by emko
Aj koko aj lolo :-)
edelweiss ~ 9. júl 2014 - 4:09
neprekonatelne. ja nepasirujem, sa mi nechce, rozsekam na kasu ponornym mixerom.
Tana ~ 9. júl 2014 - 7:02
In reply to neprekonatelne. ja by edelweiss
Ja pasírujem, nechutí mi rozsekaný bobkový list a koreniny :-) ... a zrejme aj zo zvyku
edelweiss ~ 9. júl 2014 - 12:40
In reply to Ja pasírujem, nechutí mi by Tana
bobkove listy mam zratane, tie povyberam a divoke korenie mam v cajovom sacku
Tana ~ 10. júl 2014 - 11:01
In reply to bobkove listy mam zratane, by edelweiss
Darmo, chlapi sa vedia vynájsť :-) No a ja musím napísať Ježiškovi, aby mi doniesol tyčový mixér :-)
edelweiss ~ 10. júl 2014 - 13:23
In reply to Darmo, chlapi sa vedia by Tana
pozri, ja niesom skoleny kuchar, tak som si vymyslel vlastny sposob na nieco, co skoleny robi automaticky inak. ja to zase skusim nabuduce prepasirovat, mam pocit, ze cez ten sacok sa tie chute tazsie dostavaju do omacky ako ked su v nej bobule volne pohodene. ale ratam s tym, preto aj davam do sacku kolko sa zmesti.