- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Najlepšie kapustné fliačky, alebo po našom "zelové fléčky", robila moja babka. Ja som ich odjakživa milovala, preto ma aj volali "zelová kráľovná" :)
Kapusta v tomto recepte má vďaka karamelu a škorici fantastickú vôňu a krásnu farbu. Kapustné fliačky sa robia aj na slano, ale výborné sú práve takto na sladko, s cukrom a škoricou, jemne štipľavé :) Je to lacné jedlo, ale jeho chuť si zamilujete :)
Cesto pripravíme rovnako ako na ravioli, len ho vyvaľkáme na tenko a nakrájame štvorčeky. Tie obvaríme v osolenej vode, prepláchneme a troška pomastíme. Potom nastrúhame na veľkých slzičkách na strúhadle čerstvú kapustu.
Cukor rozpustíme na karamel a keď zhnedne, prilejeme olej, aby sa karamel nespálil. Pridáme postrúhanú kapustu, osolíme, premiešame, podlejeme vodou a dusíme. Keď je kapusta skoro mäkká, pridáme mleté čierne korenie, škoricu a už odokryté len restujeme, kým sa skoro všetka šťava neodparí. Kapusta má vďaka karamelu a škorici fantastickú vôňu a krásnu farbu. Potom už len primiešame uvarené fliačky, premiešame a podávame.
Komentáre
eri368 ~ 14. november 2014 - 7:42
Mňáááám, toto jedlo robievala moja mamina a ja som sa ho nevedela dojesť! Ďakujem za recept, spravím - aj keby som ho celý mala zjesť sama :o)
Zuzi ~ 13. august 2014 - 11:41
:-) Jooj tak na toto si pamätám...dostala som poza uši, lebo som to ako decko nechcela jesť !
kamilka ~ 12. august 2014 - 9:49
Moja maminka ich robievala velmi casto. Vdaka za pripomenutie. Je cas aby som ich urobila!