- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Šišky, koblížky, pampúšiky, donuts, dolky, doughnuts, alebo vdolky. Jedny sú plnené, druhé s dierou uprostred. Niektoré poliate polevou, iné zasa zdobené na vrchu, ale vždy sú veľmi dobré a mne je jedno ako sa volajú, hlavne že sú :)
Bavorské vdolky pochádzajú skutočne z Bavorska. Zdobia sa na vrchu slivkovým lekvárom, smotanou a tvarohom.
Koblihy, šišky sú plnené vo vnútri lekvárom. Staronemecké dolky Dolken sa robili ešte za Rakúsko-Uhorska z lacného cesta s amóniom a piekli sa na plechu. Nesmažili sa, na to neboli peniaze. Bolo to jedlo chudobných ľudí.
Suroviny
Cesto:
Kategórie
Sezóna
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:
Komentáre
bobozh ~ 11. marec 2015 - 10:23
Zdravím přátelé moje Bavorské vdolečky.
emko ~ 12. marec 2015 - 9:19
In reply to Zdravím přátelé moje Bavorské by bobozh
krasne sa podarili, gratulujem :)
klaura ~ 30. september 2013 - 13:52
Je skoro polnoc a dostala som na ne neskutočnú chuť ... to robí tá krásna fotka ... :)))) Ale už do zajtra vydržím ... :)