- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Toto nie je žiadna rýchlovka. Ak chcete pripraviť francúzsku cibuľovú polievku poctivo, treba jej venovať dostatok času. Ako vravela Julia Child, len pomalé varenie zabezpečí dokonalé prepojenie chutí, ktoré túto delikatesu charakterizujú. Neznamená to však, že musíte stáť neustále dve hodiny pri hrnci. Stačí byť obozretný na začiatku pri restovaní cibule a potom sa už polievka redukuje na slabom ohni skoro sama. Nakoniec už len efektne servírovať, ako v pravej francúzskej reštaurácii. Rozpis je na 6 až 8 porcií.
Cibuľu očistíme, prekrojíme na polovicu a každú polovicu nakrájame na tenké plátky. V panvici, alebo v hrnci s tlstým dnom rozpustíme maslo s olejom a pridáme nakrájanú cibuľu. Pridáme soľ a cukor. Tá sa bude restovať v dvoch krokoch. Najprv sa musí podusiť, aby zmäkla. Keď je zmäknutá, je potrebné ju nechať zhnednúť. V oboch krokoch používame stredný plameň, nedá sa to nijako urýchliť. Inak budete mať síce hnedú cibuľu, ale jej chuť bude ostrá a surová.
Komentáre
nataša ~ 16. november 2015 - 11:31
vyzerá prudko jedlá...robievam, ale bez toho koňaku...syr na konci len strúham, ale raz si nájdem čas a urobím presne podľa tohto receptu....dakujem
emko ~ 17. november 2015 - 5:50
In reply to vyzerá prudko jedlá.. by nataša
uprimne, ja tiez nie vzdy mam doma konak a syr podla mna nastruhany vobec nevadi..
som sa to snazila popisat podla top francuzskych sefkucharov, ale imho, trosku alternacie vadit nebude :)
Tana ~ 20. október 2015 - 9:54
Dokonalá práca! Si veľmi šikovná :-)
emko ~ 20. október 2015 - 10:07
In reply to Dokonalá práca! Si veľmi by Tana
ucim sa .. este to potrva.. ;)
inak tu videjko k tomu
https://www.bonappetit.com/recipe/petit-troiss-french-onion-soup