- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Taliansky chlebík. Jednoduchý, chrumkavý, voňavý... Toto je trošku vylepšená verzia. Vnútri je plnka s výrazného ovčieho syra a rozmarínu. K polievočke, alebo šalátu, alebo len tak :)
Jednu polovicu cesta roztiahneme v rukách a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Prstami narobíme do cesta jamky. Potrieme olivovým olejom, pridáme na kúsočky nasekaný ovčí syr a nadrobno nakrájaný rozmarín. Ovčí syr vyberajte kvalitný, s výraznou chuťou, nech má focaccia grády :)Výborný ovčí syr som zohnala online na edelikatesy.cz
Prikryjeme druhou polkou cesta. Znovu urobime prstami jamky, potrieme olejom. Môžeme posypať ešte rozmarínom. Pečieme vo vyhriatej trúbe na 220 stupňov asi 20 minút do zlatista chrumkava. Čím viac necháte pred pečením focacciu ešte nakysnúť, bude mäkkšia `buchtovitejšia`. Čím menej druhého kysnutia, tým bude "pizzovitejšia", tenká a chrumkavá.
Komentáre
Cocinero ~ 17. február 2016 - 13:46
Opravdu výborný recept. Přidala jsem dovnitř ještě lisovaný česnek a nahoru černé olivy.
Zmizela rychlostí blesku :).
emko ~ 17. február 2016 - 13:53
In reply to Opravdu výborný recept. by Cocinero
ďakujem! :)
u nás je to podobne, väčšinou cez víkend ju robím, tiež sa hrám s plnkami, sušené rajčata, olivy, bylinky... a zjeme celý plech rodinka pri telke na posedenie :)
hviezdickaz ~ 29. október 2013 - 9:51
emko,tak toto vyzerá dokonale,chcela by som tiež vyskúšať pripraviť foccaciu - so sušenými paradajkami,ale rozhodla som sa, že vyskúšam aj túto tvoju kombináciu , vďaka za recept :)
emko ~ 29. október 2013 - 9:52
In reply to emko,tak toto vyzerá dokonale by hviezdickaz
Podla mna tam susene paradajky kludne pridaj, tym nic nepokazis ;)