- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Milujem chuť pečených zemiakov v smotanovej omáčke! A tá vôňa, ach!
Je to výborná príloha, ale mne stačia aj samotné. Nabrať si poriadne veľký tanier, ľahnúť na gauč pod deku a relaxovať pri dobrom filme alebo knižke. Ideálna činnosť na pochmúrny večer :)
Zemiaky (varný typ A) nakrájame na asi 2 mm tenké plátky. Mlieko (plnotučné) s ostatnými surovinami okrem syra privedieme v hrnci k varu. Povaríme v ňom zemiaky za občasného miešania asi 2 až 3 minúty. Môžeme pridať aj rôzne bylinky. Výborne sa hodí rozmarín. Ak chystáte zemiaky ako prílohu k rybe, skúste citrónový tymián.
Celý obsah hrnca vylejeme na veľký hlbší plech a dobre pritlačíme. Dáme piecť do vyhriatej trúby na 200 stupňov. Po 15 minútach prisypeme na vrch strúhaný syr (výraznejšieho typu - parmezán, grana padano, čedar) a znovu dobre pritlačíme. Pečieme ďalších 20 minút. Po upečení necháme krátko vychladnúť, aby zemiaky držali pekne kompaktne spolu.
Komentáre
Eva Hánová ~ 15. október 2016 - 6:34
Skvelý recept!
Keď už neviem čo navariť, pozriem sa na túto vašu stránku, kde sú najskvelejšie recepty a inšpiráciu mám hneď.
emko ~ 16. október 2016 - 13:51
In reply to Skvelý recept! by Eva Hánová
Ďakujeme krásne za pochvalu a milé slová, veľmi si také vážime :)
Tak nech nám to spolu ďalej dobré varí :)
zutu ~ 10. júl 2016 - 11:58
ahoj Emko, cesnak pretlacis alebo len nakrajas? dakujem
emko ~ 10. júl 2016 - 9:20
In reply to ahoj Emko, cesnak pretlacis by zutu
Som ho nastruhala na jemnom struhadle ;) Mi to pride najsympatickejsi sposob, kedze ma nebavi cistic tlacitko na cesnak :)
zutu ~ 11. júl 2016 - 14:35
In reply to Som ho nastruhala na jemnom by emko
Zemiaky som robila, velka spokojnost. Ja som do nasich pridala aj na hrubsie platky nakrajanu dynu, kedze dary zo zahrady bolo treba minut :-) Cesnak som roztlacila, kedze ja lis na cesnak mam vycisteny rychlo, struhat cesnak, to by som si netrufla, asi by si to odniesli moje prsty :-)
elysa ~ 15. február 2014 - 10:16
emko, aj my ich milujeme k fašírke, alebo k mletému rezňu zo syrom, robím ich jednoducho- zemiaky na tenko, soľ, mleté čierne korenie a poctivá šľahačková smotana, len upiecť a stačia mi aj samotné...najbližšie ich urobím po Tvojom...
serpico ~ 12. február 2014 - 7:34
vyzerajú perfektne !!!
tak túto papu silno silno môžem...aj o polnoci, či o 3-tej nad ránom...podobne ako dobrú klobásu !
emko ~ 12. február 2014 - 8:53
In reply to vyzerajú perfektne !!! by serpico
podobne :)
a dakujem!
womAnka ~ 3. september 2013 - 11:40
upečené, zapečené...popapkané :) úplne super, mňam :)
emko ~ 4. september 2013 - 10:12
In reply to upečené, zapečené...popapkané by womAnka
parada, tesim :)
ach musim si ich zase coskoro aj ja urobit :)