- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Focaccia je skvelý taliansky chlebík. Môžeme si ho rôzne dochutiť bylinkami, syrom, olivami. Hodí sa výborne k vínku, k polievkam, šalátom, alebo len tak samotný na pochutenie.
Toto je trošku zrýchlenejší recept, pri ktorom netreba toľko čakať, kým cesto vykysne. Pretože, keď príde poriadna chuť na niečo dobré, tak to treba mať čo najskôr a dlhé čakanie je otrava! :)
S cestom sa dobre pracuje, nemusia sa báť ani začiatočníci. Ja som v tomto recepte zvolila ako príchuť sušené rajčiny a tymián. Ale môžete pridať čokoľvek iné podľa nálady a vlastných zasob. Múku je možné použiť len hladkú. Ja mám radšej ju namixovať so špaldovou, kvôli zdravíčku. Ak nemáte po ruke kocku čerstvého droždia, nahraďte ho 2 polievkovými lyžicami sušeného.
Rozpis surovín v recepte je uspôsobený tak, aby focaccia nebola presolená a mohla som ju dať aj deťom. Ak by som ju robila pre dospelých ako chuťovku k vínku, dala by som na vrch cesta pred pečením ešte vločkovú soľ.