Zemiaky, kyslá kapusta a syr sú skvelá kombinácia. Ak máte obyčajné slovenské recepty radi, tak tieto placky vás nesklamú. Sú tenké a chrumkavé, kapusta dodá telu kopec vitamínov. Výborné jedlo hlavne na zimu.

Zemiakové placky s kapustou a syrom

Očistené staré zemiaky postrúhame. Kyslú sudovú kapustu pokrájame na drobno. Syr tvrdý, postrúhame tiež. Všetko dáme do misky, pridáme vajíčka, osolíme, pridáme čierne mleté korenie, pretlačený cesnak, v dlaniach rozmrvenú majoránku a poriadne premiešame. Podľa potreby zahustíme múkou.

Cestíčko necháme chvíľu odstáť a potom vysmažíme z oboch strán do chrumkava. Cestíčko by nemalo byť príliš husté. Sú to skôr také tenučké chrumkáčiky. Ak máte kvalitnú panvicu, tak stačí lyžička oleja na smaženie. Podávame s kyslou kapustou.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa