- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Pečené rebierka je najlepšie grilovať vonku, ale môžeme ich kľudne pripraviť aj doma v rúre. Naložené ich môžeme mať v chladničke pár dní, kým príde správny čas. Marináda dodá rebierkam bohatú chuť, pomalé pečenie šťavnatosť a chrumkavosť. Mäsíčko sa len tak rozpadá od kosti :)
Pečené rebrá sa hodia so šalátom coleslaw, alebo hanáckym a k tomu dobrý chlieb. Alebo sa k rebierkam hodí čerstvo nastrúhaný jabĺčkový chren, horčica, čalamáda no a hlavne dobrá nálada v dobrej spoločnosti. Namiesto marinády v tomto recepte môžeme použiť aj domácu BBQ marinádu.
Rebierka vyberieme z vody na plech a poriadne do nich (do horúcich) povtierame marinádu, ktorú sme pripravili zmiešaním uvedených surovín. Dáme do chladničky aspoň na tri hodiny. Môžeme ich tam mať aj dva - tri dni.
Rebierka grilujeme vonku na drevenom uhlí, počas grilovania ich ešte môžeme poprskávať pivom :) Ale dajú sa upiecť aj doma v rúre na plechu. Vtedy ich len uložíme na plech, nepodlievame ani nezakrývame, len upečieme dochrumkava, na 170 stupňov asi 2 hodiny.
Komentáre
panstefan ~ 23. jún 2024 - 14:19
Včera namarinované, dnes zjedene😋
Prílohy:...hlavkova kapusta s cesnakom a mrkvou
... pikant klobáska "čertík"
... pečené zemiaky
.... a pivooo🙂
Frezia ~ 19. júl 2014 - 12:22
Vyzeraju nadherne! Idem ich urobit.
serpico ~ 9. apríl 2014 - 12:22
...tie rebrá ani rebrami neboli...mäsiska kopec...a táto papa sa okamžite do prvej 10-ky v mojej hlave v šmakovaní dostala, či azda až do prvej 5-ky, je to niečo fantastické !!!!! a so šmykľavým sme to (a dávam 5, slovom päť výkrikov..či azda aj 6 ? )