- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Naše klasické rožky a žemle poznáme z obchodov každý už od útleho detstva. Ako batoľatá sme si na nich brúsili prvé zúbky a do školy nám ich maminky plnili na desiatu.
Mať recept na toto zdanlivo "obyčajné" pečivko určite príde vhod. Pretože rozvoňať doma kuchyňu domácimi, poctivými rožkami a žemličkami, sa dá ľahko a rýchlo :)
Suroviny
Na potretie:
Sezóna
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:
Komentáre
Ilona Kozlovych ~ 12. február 2022 - 20:47
Vero-Nika ~ 19. marec 2021 - 9:05
Dakujem za dalsi👍recept. Uz som ich skusala vela a tento sa mi paci asi naj.
Iwua ~ 16. január 2021 - 12:34
Vyborne, vecer upecene a rano ako priamo z pekarne. Olej som zamenila za bravcovu mast. Vnutri su makkucke ako oblacik.
emko ~ 27. január 2021 - 13:55
In reply to Vyborne, vecer upecene a rano by Iwua
Dobrý nápad! Bravčová masť dodá mega chrumkavosť :)
ANT ~ 25. apríl 2020 - 13:33
Skusil som, su skvele.
emko ~ 27. apríl 2020 - 7:16
In reply to Skusil som, su skvele. by ANT
Nádhera, luxus, nemám slov :)
Zuzanka1989 ~ 25. apríl 2020 - 8:20
Piekla som ich 2 krát a aj prvý a aj druhy krát sa vydarili a sú úžasné 💪❤👍😊
emko ~ 27. apríl 2020 - 7:16
In reply to Piekla som ich 2 krát a aj by Zuzanka1989
Čože? Wau, dokonalé! Klobúk dolu a som hrdá najviac :)
Zuzanka1989 ~ 27. apríl 2020 - 7:57
In reply to Čože? Wau, dokonalé! Klobúk by emko
Ďakujem 🤗🤗🤗 a Ďakujem aj za tak fantastický recept. 🤗
Boli úžasné. 😋 len tak sme sa zalyzovali. Mňamka
nebraska ~ 21. apríl 2020 - 12:23
no uz som sa naucila zavinut rozok :D dakujem
emko ~ 22. apríl 2020 - 12:50
In reply to no uz som sa naucila zavinut by nebraska
pekne :)
Sophia ~ 1. apríl 2020 - 7:52
Zdravíčko, môžem dať múku pol na pol? Pol hladka a pol ražna? ďakujem :)
emko ~ 1. apríl 2020 - 9:38
In reply to Zdravíčko, môžem dať múku pol by Sophia
Ražná múka "vypije" viac tekutiny, tak ak to nedoladíš a nepridáš viac mlieka, rožky budú hutnejšie.
celiton ~ 9. marec 2020 - 8:25
podľa tvojich receptov je radosť piecť a variť :)
emko ~ 21. marec 2020 - 8:28
In reply to podľa tvojich receptov je by celiton
Nádherné rožky, čisté retro :)
Tuffynka ~ 31. október 2018 - 9:40
Ahojte ☺️
Tak ja som si vcera vecer citala vsetko co sa tu popisalo a som sa rozhodla dnes vyskusat ☺️
A takto to dopadlo 🙂
emko ~ 31. október 2018 - 9:43
In reply to Ahojte ☺️ by Tuffynka
Tak to sú prekrásne rožky, gratulujem :)
vero ~ 8. apríl 2018 - 6:32
vynikajúci recept :) hamburgery vďaka žemličkám boli dokonalé :)
emko ~ 24. apríl 2018 - 4:49
In reply to vynikajúci recept :) by vero
Srdiečkové, paráda :)
Marianna31 ~ 10. november 2017 - 13:26
Odskúšané, výborný recept :)
vanilka111 ~ 18. marec 2017 - 7:15
Takto sa mi podarili kváskové rožteky z pšeničného kvásku. Vo vnútri hebké a zvonka chrumkavé ešte aj po troch hodinách. Chuť je výborná. Takže dajú sa aj rožky bez droždia. Ak to niekoho zaujíma, tak pred polnocou som dala rozkvasiť pšeničný kvások a ráno o štvrť na osem som dala na pätnásť minút vymiesiť cesto do robota. Nechala som pod igelitom do pol druhej. Zdvojnásobilo objem. Vytvarovala som rožteky a nechala na plechu v zaparenej rúre hodinu a pol. Potrela osoleným rozšľahaným vajíčkom a upiekla na 230' 12 minút do zlata.
emko ~ 21. marec 2017 - 3:46
In reply to Takto sa mi podarili kváskové by vanilka111
Krásne sa podarili! :)
Cítiš v chuti aj nejaký rozdiel, droždie versus kvások?
vanilka111 ~ 21. marec 2017 - 8:49
In reply to Krásne sa podarili! :) by emko
No, sú trochu ťažšie na váhu ako obyčajné, ale sú jemné a pórovité. Voňajú akoby som ich posypala syrom pred pečením a trochu tak aj chutia. Odporúčam vyskúšať. ALe určite cesto po zamiesení treba nechať šesť hodín. Vytvarovať pekné rožteky a nechať v zaparenej rúre hodinu a pol.Vykysne krásne a je ľahké ako vata a dobre sa s ním robí. Len pšeničný kvások som pestovala dlhšie ako ražný a aj inak vonia. V podstate začne voňať až tak po týždni.A po rozkvasení je redší,ale to sa múkou napraví.
emko ~ 21. marec 2017 - 8:57
In reply to No, sú trochu ťažšie na váhu by vanilka111
Super, vyskúšam, vďaka :)
vanilka111 ~ 18. marec 2017 - 8:35
Ahoj,dneska skúsim upiecť tieto rožky (alebo žemle).Droždie nahradím pšeničným kváskom.Už som skúšala s ražným kváskom,ale nebolo to nič moc.Chutili trochu chlebovo.Tak som vypestovala kvások pšeničný.Som veľmi zvedavá,či sa podaria.Suroviny som nezamieňala,len som večer rozkvasila pšeničný kvások a ráno o pol ôsmej domiesim cesto a idem do práce. Nechám v mise pod igelitom do druhej .Držte palce!!
emko ~ 18. marec 2017 - 9:59
In reply to Ahoj,dneska skúsim upiecť by vanilka111
No som zvedavá! Daj potom vedieť ako to dopadlo :)
Ja som piekla chlebík z ražného kvásku a keď som ho nepoužila veľa a pridala len hladkú múku, tak efekt nebol chlebový. Až som bola prekvapená. Som zmiešala 150 gramov ražného rozkvasu a 400 gramov hladkej múky a bol z toho nádherný chrumkavý nadýchaný chlebík. Až sa mi slinky zbiehajú keď o ňom píšem, asi zarobím zase na cesto :)
Blanka B ~ 12. február 2016 - 9:04
Tánička chcela by som sa spýtať či nemáš skúsenosti s pečením týchto rožkov z kvásku ? Kváskový chlieb robím, rožky som ešte neskúšala ale rada by som, ďakujem a podravujem
Tana ~ 12. február 2016 - 9:15
In reply to Tánička chcela by som sa by Blanka B
Nemám... škoda
vanilka111 ~ 7. november 2015 - 6:07
Dnes zase podľa teba :-)
CÁCORkA ~ 22. október 2015 - 13:52
U nás už dlouho vedou Vaše rohlíky a bulky na hambáče :-)
Jsou naprosto luxusní a když jsem před rodinou na grilování domácích hamburgrů vytáhla ještě domácí čerstvě upečený bulky, tak jsem výrazně stoupla v ceně :-D
Moc děkuji za všechny Vaše úžasné recepty. J.
Tana ~ 22. október 2015 - 5:19
In reply to U nás už dlouho vedou Vaše by CÁCORkA
Krásna fotka :-) Pre takého fešáka je radosť piecť. Pózuje ako model :-)))
CÁCORkA ~ 23. október 2015 - 10:18
In reply to Krásna fotka :-) Pre takého by Tana
Je to jen modelka :-) Naše Káča hambáče nejí, ta likviduje jen bulky. Včera jsem udělala další dávku a už není ani jeden, skoro jsem je musela bránit vlastním tělem, aby nám zbylo něco málo na večeři :-)
emko ~ 22. október 2015 - 6:54
In reply to U nás už dlouho vedou Vaše by CÁCORkA
uf, mi neda sa nespytat, cim fotis? :)
krasna fotka!
CÁCORkA ~ 23. október 2015 - 10:24
In reply to uf, mi neda sa nespytat, cim by emko
Děkuji za chválu, fotka je hodně upravená a zjednodušená, aby se mi podařilo zmenšit na povolenou velikost :-)Fotím Nikonem D5300.
Motycenka ~ 19. máj 2015 - 5:04
Až na základe Vášho receptu som našla odvahu a piekla rožky a žemle, doteraz som skúšala len chlieb aj to nie vždy úspešne. Mužovi aj synčekovi chutili, tak ich "musím" robiť teraz častejšie :-). Všetky Vaše recepty vyzerajú úžasne, ďakujem za inšpirácie :-)
Tana ~ 19. máj 2015 - 5:56
In reply to Až na základe Vášho receptu by Motycenka
To je skvelá správa, netreba sa toho báť :-)
Blanka B ~ 18. máj 2015 - 5:09
dnes som vyskúšala recept aj na tieto domáce rožky, musím povedať že recept je opäť úžasný, ďakujem, a takto sa to podarilo
Tana ~ 18. máj 2015 - 5:37
In reply to dnes som vyskúšala recept aj by Blanka B
Máš ich krásne, ďakujem :-)
Sonja45 ~ 13. február 2016 - 3:02
In reply to Máš ich krásne, ďakujem :-) by Tana
Tu je môj pokus o rožky....
emko ~ 14. február 2016 - 9:27
In reply to Tu je môj pokus o rožky.... by Sonja45
krasne! :)
silvuska ~ 28. január 2015 - 10:00
Tanicka, super receptik. Prave som dopiekla, su uzasne. Syn vravi ze lepsie ako z Jednoty :)
Tana ~ 29. január 2015 - 2:47
In reply to Tanicka, super receptik. by silvuska
No veru aj tak vyzerajú, krásne, vďaka za foto :-)
jankazj ~ 11. január 2015 - 7:02
caute dievcence,tak aj ja som skusala tento recept a podaril sa,rozky su super,len som dala trosku viac vody do cesta,zdalo sa mi cesto trosku tuhsie,ale to len moj nazor,inak super.,dakejem za tento receptik
Tana ~ 11. január 2015 - 8:59
In reply to caute dievcence,tak aj ja som by jankazj
Ahoj Janka, ďakujem za fotku a za vyskúšanie receptu. S tými múkami je to niekedy na šľaktrafenie. Skutočne si treba pred pečením múku nechať poriadne vysušiť, lebo sa mi stáva, že ju kúpim vlhkú a potom musím improvizovať. Dobre že si sa vynašla.
tiana ~ 11. september 2014 - 4:10
ahojte,som tu nova,kedze nemam pekarnicku,mozem cesto zamiesit aj rucne?
Tana ~ 11. september 2014 - 5:04
In reply to ahojte,som tu nova,kedze by tiana
Ahoj Tiana a vitaj medzi nami. Samozrejme že môžeš, postupuj klasicky ako pri inom kysnutom ceste, alebo použi mixér s hákmi, aj tak sa dá. Držím palce :-)
tiana ~ 11. september 2014 - 12:28
In reply to Ahoj Tiana a vitaj medzi nami by Tana
Ahoj,tak som postupovala,vyslo mi to perfektne,aj tie slane pletienky,tie som urobila vcera,nefotila som,lebo nemam fotak,iba ak nabuduce,maj sa
Tana ~ 12. september 2014 - 5:17
In reply to Ahoj,tak som postupovala by tiana
Super, teším sa, že sa ti vydarili hneď dva recepty :-)
bika79 ~ 22. august 2014 - 6:25
dakujem za recept, skusala som ich piect uz dvakrat a su vynikajuce, kedze zijem v USA nieco take tu tazko najdem, tak si musim piect lebo mi pripominaju domov.
Tana ~ 22. august 2014 - 7:26
In reply to dakujem za recept, skusala by bika79
Radosť pozerať na také rožky, gratulujem!