- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Brioche Chinoise je francúzsky koláč z nadýchaného maslového cesta s vanilkovo - čokoládovou náplňou. Recept nie je náročný, s kysnutým cestom sa dobre pracuje a jemný krém je hotový raz-dva.
Je dôležité mať správnu formu na pečenie. Vysokú asi 5 cm. Oválnu 30x23 cm, alebo okrúhlu s priemerom 26 cm.
Niekedy si všetko pripravím večer, uložím kysnúť do chladničky cez noc a ráno len rýchlo upečiem na raňajky.
Všetky suroviny na cesto musia mať izbovú teplotu. Potom z nich vypracujeme klasické kysnuté cesto. To necháme asi pol hodinu až hodinu kysnúť. Zatiaľ si pripravíme vanilkový krém.
Cesto zvynieme ako roládu. Túto roládu nakrájame na väčšie kusy (asi 4 až 5 cm, ideálne 9 kusov) a ukladáme na kruh cesta rezom dole, ďalej od seba. Koláč s formou necháme ďalej kysnúť v rúre vyhriatej na 35 stupňov (do rúry vložíme tiež hrniec s horúcou vodou). Do hodiny by mal koláč podkysnúť a naplniť formu. Vtedy ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť.
Komentáre
Vera ~ 24. apríl 2021 - 18:55
Prave dopecene
JanaK. ~ 7. február 2021 - 14:14
Tak už i ja vyskúšaný zdegustovaný... Je proste super veľmi chutil - ďakujem za receptík.
emko ~ 18. február 2021 - 8:35
In reply to Tak už i ja vyskúšaný… by JanaK.
Krása a vďaka za koment :)
Nelisa ~ 23. november 2016 - 8:49
upečený minulý víkend. dala som len zlatý klas, 80%-nú čoko a maliny
emko ~ 23. november 2016 - 9:15
In reply to upečený minulý víkend. dala by Nelisa
Mňam, musela byť dobrota, vďaka za fotku :)
orinka ~ 31. október 2016 - 11:23
Myslím, že já bych to upekla i v kastrole o tom průměru, dělávám tak i jiné koláče. Přece to nenechám ztroskotat na tom, že nemám formu:)Je to velmi lákavé.
emko ~ 31. október 2016 - 3:27
In reply to Myslím, že já bych to upekla by orinka
No na obrázku je pečený koláč v pokrievke na sklenenú misu :)
Vendy R. ~ 28. apríl 2015 - 4:46
Dopečeno, místo čokolády jsem dala povidla (lekvár) a je výborný ;-)
Tana ~ 28. apríl 2015 - 6:07
In reply to Dopečeno, místo čokolády jsem by Vendy R.
No pekne :-) šikulka, ďakujem za fotku.
kupecova ~ 19. júl 2014 - 8:52
Na buduce budem musiet vo vecsej forme piect,lebo mi pretekalo cez kraje,aj vrch prykrit s alobalom,lebo vo vnutri sa mi nedopiekol a vrch bol upeceny,takze som ho dala dopiect este raz....no cakame kym vychladne a dobru chut,dakujeme za recept...
kupecova ~ 19. júl 2014 - 8:44
A tu je upeceny.
Tana ~ 20. júl 2014 - 10:34
In reply to tu je krasne nakysnute by kupecova
Ďakujem za fotku a treba mať nabudúce väčšiu formu. Ja to pečiem vo forme keramickej koláčovej, nie v tortovej, lebo som dopadla tak, ako ty...
kupecova ~ 19. júl 2014 - 11:54
dnes sa na neho chystam,teda chystam sa ho upiect,dufam,ze sa podari....dakujem a pridam aj fotku,ak sa mi to podari co nepochybujem,recept je krasne opisany,nie je co nerozumiet a od Tanicky som robila uz viac receptov,vsetky sa vydarili,pekny vikend prajem...
Tana ~ 19. júl 2014 - 12:58
In reply to dnes sa na neho chystam,teda by kupecova
Určite sa ti vydarí, tam nie je čo pokaziť a chuť je neuveriteľná, držím palce a teším sa na foto.
Lydinka ~ 8. november 2013 - 13:10
Musím sa aj ja pochváliť :)
Tana ~ 9. november 2013 - 9:30
In reply to Musím sa aj ja pochváliť :) by Lydinka
Ďakujem za fotku... verím, že ste si pochutili :-)
Alica ~ 20. október 2013 - 13:33
A takto sa podarili mne.
Tana ~ 20. október 2013 - 3:01
In reply to A takto sa podarili mne. by Alica
No super! Gratulujem...
Alica ~ 20. október 2013 - 4:48
In reply to No super! Gratulujem... by Tana
Ďakujem Tana:)máš super recepty.
drietoma ~ 21. máj 2013 - 9:25
Vyskusany, nadherny a vyborny
Tana ~ 21. máj 2013 - 9:28
In reply to Vyskusany, nadherny a vyborny by drietoma
Ďakujem za fotku, máš ho perfektný :-)
drietoma ~ 21. máj 2013 - 11:02
In reply to Ďakujem za fotku, máš ho by Tana
Vdaka Tebe! Nie je ako Tvoj,ale na prvykrat to uslo.Hlavne bol vyborny!
xado ~ 22. máj 2013 - 14:00
In reply to Vdaka Tebe! Nie je ako Tvoj by drietoma
tento je fakt super, presne podla mojho gusta
Tana ~ 22. máj 2013 - 9:22
In reply to tento je fakt super, presne by xado
Upečiem ti, zaslúžiš si za to, ako sa o nás tu na stránke staráš :-)