- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Tá chuť a vôňa vás dostane! Na domácej čokoládovo-orieškovej nátierke nie je nič tažké a je rýchlo hotová. Je jemne chrumkavá, nepresladená a poctivo čokoládová. Dá sa použiť ako nátierka na palacinky, na domáce rožky, alebo do tôrt, koláčov či zákuskov. Vďaka kakaovému maslu dlho vydrží a vynikajúca lahôdka je tak vždy po ruke.
Ja som hlavne štastná ako blcha, že môj malý syn, ktorý okúsil čaro sladkostí, má konečne domácu poctivú čokoládku a nie nejaké kupované umeliny. Skúste :)
V mixéri poriadne pomixujeme orechy spolu s kakaom, cukrom, maslom, zrniečkami vanilky, štipkou soli a horúcou vodou. Ak nemáte kakaové maslo, použite prepustené maslo alebo olej z orechov
Ja mám obyčajný lacný mixér a bez problémov vydržal, aj keď verím, ze s lepším mixérom by bola hmota hladkejšia...
Komentáre
dominika 555 ~ 20. marec 2017 - 12:06
Dobry den, dakujem za vyborny recept, uz som aj vyskusala a musim povedat, ze sa splha k mojej najoblubenejsej verzii domacej nutely :) Chcela by som sa len opytat, ci mesacnu trvanlivost ste aj samy spozorovali na chuti, alebo je mozne ju konzumovat aj po tejto dobe (sladke az tak casto nejem). Pripajam aj rychly recept na moju verziu nutely, mozno Vam zachuti. Je to taka rychlovka, ked nemam cas, ale mam chut :) Zmiesam si mandlove maslo (ja pouzivam uz dlho jedno neskutocne poctive mandlove maslo od slovenskeho vyrobcu Powerlogy -99,9% pomer mandli a sol je v nom) s domacim medom (najlepsie svoj zdroj) a poctivym kakaom. Pomer ingrediencii davam podla chuti a potreby sladkosti/horkosti... Zmiesam a nutella je hotova za par minut a chut ... ta sa da len zazit :) Odporucam
emko ~ 22. marec 2017 - 9:23
In reply to Dobry den, dakujem za vyborny by dominika 555
Vďaka za tip :) Ja si mandľové a iné maslá robím sama, mám potom lepší pocit, že viem čo tam dávam, orechy nechám dopredu namočiť alebo dokonca naklíčiť. A dnes sa práve chystám na domácu čokoládu. Mám krásne kakaové bôby a trstinovú šťavu, tak som zvedavá, čo z toho bude :)
Tú trvanlivosť nutely ťažko presne odhadnúť. Ja sa prikláňam skôr k stratégii robiť častejšie a čerstvé, aby sa nedegradovali príliš nutrienty..
hauskobold ~ 28. november 2013 - 10:30
Ja by som sa este opytala,kde mozno zohoat kakaove maslo?v lekarni sme ho pouzivali ako zaklad na vyrobu globul.bezvadne a xutne to vonalo,ze to mal clovek c.hut pojest.len newiem ci je to mozne pouzit dopokrmov.
emko ~ 3. december 2013 - 8:24
In reply to Ja by som sa este opytala,kde by hauskobold
ja som kupila na trhu, ale tobola nahodka..
teraz skor skusim eshop, tych je pomerne dost ;)
Tana ~ 29. október 2013 - 6:31
Ochutnala som a musím povedať že je to fantázia! Recept doporučujem :-)
Tana ~ 29. október 2013 - 8:34
Krásny recept gratulujem :-) ... a rada by som kúsok ochutnala :-)
emko ~ 29. október 2013 - 8:44
In reply to Krásny recept gratulujem :-) by Tana
donesiem ti ;)
Kamča ~ 28. október 2013 - 9:55
Díky, Emi!!! Úžasný recept...
EviCZka ~ 28. október 2013 - 7:11
mňam mňam
mb ~ 28. október 2013 - 6:59
kakaove maslo, da sa nahradit? priznam sa, ze som ho este v nasich koncinach nevidel.
emko ~ 28. október 2013 - 7:15
In reply to kakaove maslo, da sa nahradit by mb
nahradit mozes kokosovym olejom, olejom mandlovym, z lieskovcov alebo z vlasskych orechov..
alebo prepustenym maslo, ale urcite nie maslom obycajnym, ak chces, aby ti natierka dlhsie vydrzala..
kakaove maslo som prave preto pouzila, ze ma vybornu trvanlivost, bez nejakeho zltnutia..ako pisem tu:
https://bonvivani.sk/clanky/kakaove-maslo
Kamča ~ 28. október 2013 - 9:57
In reply to nahradit mozes kokosovym by emko
Nevím jak dnes, ale kdysi se kakaové máslo bezpečně prodávalo v lékarně. :-D Mamka ho kupovala vždycky, když jsme jeli k moři a mazala mě tím. Nikdy jsem ho nezkoušela jíst, ale vonělo FANTASTICKY!!!! Úplně jsem se vrátila do dětství...
emko ~ 28. október 2013 - 10:45
In reply to Nevím jak dnes, ale kdysi se by Kamča
Ja mam teraz v tehotenstve hrozne suchu pokozku, tak si ho tiez dopriavam na plet a brusko :)