- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Tento slaný koláč našla mama v jednej starej kuchárskej knihe.
Táto krupicová taška sa výborne hodí k mliečnym polievkam :)
Následuje príprava cesta. V hrnčeku s vlažnou vodou rozpustíme masť z oškvarkov, pridáme celé vajce, cukor, soľ a rozmiešame. Do múky prilievame z hrnčeka tekutinu a spracujeme cesto. Cesto rukou poriadne vymiesime a dobre vybúchame valčekom. Potom ho dáme asi na hodinu oddychovať pod misku. Po hodine oddychovania dáme cesto na pomúčenú utierku. Na tenúčko ho rozvaľkáme.
Než cesto oddýchne, udusíme krupicu. V kastróle osmažíme hrubú krupicu. Tú je treba stále miešať, aby neprihorela. Keď krupica dostáva béžovú farbu, poprská sa - sparí vodou a nechá sa pod pokrievkou nabobtnať. Krupica nesmie byť surová, preto sa musí udusiť asi desať minút. Potom treba krupicu najlepšie vidličkou premiešať, aby sa pekne rozdrobila. Vychladnutú dusenú krupicu zmiešame s oškvarkami a cesnakom. Túto oškvarkovú krupicu rozložíme po celom ceste a pomocou utierky tašku zvinieme.
Komentáre
kimlo ~ 25. júl 2014 - 3:39
Takúto krupicovú tašku robievala moja mama k fazuľovici, ale bez oškvarkov, a piekla ju už nakrájanú na kúsky, tak zo šikma... mňam to bola dobrota keď bola taká chrumkavá pripečená...
klaura ~ 6. jún 2013 - 12:12
krásny recept ... zomleté oškvarky mám v chladničke, už len odvahu nabrať ... že prečo ? či sa mi tak pekne vydarí ako tebe ... :)