- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Pýchou juhočeskej kuchyne je táto voňavá skvelá polievka, pripravená zo zemiakov, smotany, húb, vajec a kôpru. Kulajda je sýta polievka a preto sa často podáva ako samostatný chod s čerstvým chlebíkom. Jednotný recept na prípravu kulajdy neexistuje. Každá rodina, každá dedina má svoju obľúbenú verziu. Umenie uvariť ozaj dobrú kulajdu spočíva hlavne v jej jemnom dochucovaní na záver. Vtedy sa ukáže, kto je aký majster kuchár :)
Suroviny
Do smotany pridáme múku a v miske poriadne rozmiešame. Takúto zátrepku pomaly prilievame do polievky za stáleho miešania. Polievku prevaríme a pridáme nasekaný čerstvý kôpor. Ak použijeme kôpor sterilizovaný, je dobré ho pridať skôr než pridáme smotanu, aby sa prevaril a aby sa kulajda nezrazila.
Polievku vypneme.
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:
Komentáre
mb ~ 14. január 2014 - 13:01
nadherne, dakujem
lyali ~ 22. január 2014 - 11:04
Rada vyskúšam podľa Teba :-)
Zuzka 1301 ~ 1. november 2014 - 5:12
Vyborna polievka Tanicka, ako vsetky recepty , ktore som od Vas zatial vyskusala :)
Tana ~ 1. november 2014 - 6:07
In reply to Vyborna polievka Tanicka, ako by Zuzka 1301
Ďakujem za fotku, je to super pocit, keď sme spolu v kuchyni :-)
Zuzka 1301 ~ 1. november 2014 - 6:23
In reply to Ďakujem za fotku, je to super by Tana
:) to ano, a myslim, ze uz dost casto ste u mna v kuchyni :) zajtra to budu lupacky, ktore spolu budeme piect :)))
yossi ~ 13. júl 2019 - 14:34
Super polievka. Dík za recept.