- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Recept, ktorý u nás v rodine varí už štvrtá generácia. Naučila ma ho variť moja maminka. Ani neviem či je to kelový prívarok, skôr kel na smotane, alebo smotanový kel, ktorý sa v našej rodine vždy podáva s gulášom a čerstvým chlebom. Také jednoduché obyčajné jedlo, ale tak dobré.
Ďalšie inšpirácie na vynikajúce variácie gulášu nájdete v našom špeciálnom gulášovom výbere :)
Suroviny
Kategórie
Voda sa skoro všetka odparí, podľa potreby dolejeme. Pred dovarením necháme v hrnci aspoň deci. Z masla a múky usmažíme svetlú zápražku do ktorej dáme po vypnutí prevoňať čerstvý pretlačený cesnak. Premiešame, zalejeme studeným mliekom a pridáme "do kelu". Povaríme a zjemníme smotanou. Podľa chuti dosolíme a dochutíme cukrom.
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:
Komentáre
edelweiss ~ 9. apríl 2016 - 13:58
mnam! tiez milujem kel, ale davno som nemal. idem to zmenit.
honestka ~ 28. júl 2013 - 10:40
Nase oblubene jedlo. Presne ako ty, do smotany rozbijem 3 vajicka, vylejem a necham prejst len do prveho bublania.
Potom tu dostat tmavo zeleny kuceravy kel a ten robim na prirodno len na masle a cesnaku a pridam bylinky. tiez je vynikajuci a ten mozem len tak bez nicoho.
Ja mozem kel tiez asi na vsetky sposoby, na ktore su vyskusane recepty.
Palcok hore!