Pikantné kuracie soté

emko ~ 13. jún 2024 - 5:12

Jednoduchá rýchlovka z kuracích pŕs. Pikantné kuracie soté sa hodí zvlášť v letných mesiacoch, kedy sa nám nechce tráviť čas v kuchyni dlhým vyváraním.

Kuracie mäso je krehké a šťavnaté, nasiaknuté chuťami použitej čerstvej zeleniny. Podávame ho s ryžou, ale chutné je aj s čerstvým chlebíkom. Alebo naplňte týmto kuracím soté zemiakové placky :)

Suroviny

Kuracie prsia nakrájame na rezance, ochutíme ich soľou, mletým čiernym korením a štipkou chilli papriky. Pridáme asi 1 dl oleja, prelisovaný cesnak a premiešame. Necháme pri izbovej teplote chvíľu odstáť.

Medzitým nakrájame na rezance papriku, cibuľu, pór a kápiu.

Rozpálime panvicu alebo wok a prihodíme do nej kuracie prsia.

Prudko orestujeme, kým sa mäso nezatiahne a neopečie. Počas celej doby teplotu neznižujeme, aby mäso nepustilo šťavu a nedusilo sa.

Potom pridáme všetku zeleninu, premiešame a prudko restujeme ďalej.

Prelejeme sójovou omáčkou, ešte chvíľku premiešame a odstavíme. Kuracie soté ničím nepodlievame a počas celej doby restovania buďto miešame, alebo tí šikovnejší prehadzujú nad plameňom v panvici.

Pikantné kuracie soté podávame s ryžou. Niekto má k nemu rád zemiakové placky a niekomu stačí chlebík. Dobrú chuť :)

Komentáre

oli ~ 9. február 2021 - 16:36

Dobrý deň, chcem sa opýtať asi aké množstvo ide tej sójovej omáčky? ďakujem

0

labus ~ 20. november 2020 - 11:55

výborné jedlo moji chlapi ho zbožnujú zo zemiakovými plackami tiež od Vás a práve pripravujem už xxxtý krát

0

Johanka ~ 3. november 2020 - 13:35

Vynikajúci a rýchly recept, zeleninka je chrumkavá a s ryžou to nemá chybu, práve som dovarila.

0

labus ~ 22. máj 2020 - 14:40

Znova jeden úžasný recept od Vás ,soté mojim chlapom moc chutilo takže zaraďujeme do jedálnička a k tomu Vaše zemiakové placky

0

zuzulík ~ 12. marec 2019 - 9:21

Musím povedať, že málokedy varím podľa receptu, ale v tu som to skúsila a bola som fakt milo prekvapená. Fantastické jedlo plné chuti. Už som ho varila 3x a určite nie posledný. Ďakujem :-)

1

pioudy ~ 16. máj 2018 - 13:48

chcel by som sa spýtať na koľko porcií je to normované? na 10?
Ďakujem

0

Žirafka ~ 15. júl 2014 - 5:14

Vynikající letní jídlo :-) Dělám ho doma hodně často. Přidanou zeleninu vždy měním podle toho,co zrovna mám v lednici,nebo na zahrádce (nebo podle fantazie), feferony kvůli dětem vynechávám :-) A nesmí chybět basmati,nebo jasmínová rýže.

0

jerica ~ 25. september 2013 - 13:04

Tak toto som mala teraz v pondelok , k tomu som spravila zemiakovu placku , ešte dnes má Janko do roboty, mám výhodu, že si idem odtrhnúť a mám svoje , jaj zabudla som , mala som aj hnedé tri šampiňony aj tie so tam dala na koniec , vrele doporučujem tvoju ponuku. Spravila som jeden cvak s foťákom , bolo večer , nechcelo sa mi fotiť, ale len tak , že vyskúšam, normálne som sa zhrozila aké to má farby na obrázku.

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj