Pudingové slimáky

Cesto v týchto pudingových slimákoch je veľmi jemné a dobre sa s ním pracuje. Plnka je zo zlatého klasu a hrozienok. A pri pečení sa vám rozvoní celá domácnosť :)
Cesto: |
||
350 |
ml | mlieko |
1 |
ks | vajce |
100 |
ml | olej |
30 |
g | cukor |
1 |
KL | ocot |
200 |
g | múka polohrubá |
400 |
g | múka hladká |
25 |
g | droždie čerstvé |
štipka | soľ | |
Plnka: |
||
750 |
ml | mlieko |
80 |
g | zlatý klas |
80 |
g | cukor kryštál |
20 |
g | cukor vanilkový |
80 |
g | stužený pokrmový tuk |
V osladenom mlieku uvaríme zlatý klas na hustejší puding. Do horúceho pudingu vmiešame stužený tuk. Počas chladnutia puding občas prešľaháme metličkou.
Pripravíme tiež jemné kysnuté cesto. To, kým vykysne, puding nám vychladne. Premiešame klasicky múky so soľou, pridáme cukor, rozmrvené droždie, vlažné mlieko, vajce, ocot a olej. Dobre vypracujeme, aby sa cesto nelepilo a necháme ho asi hodinu kysnúť.
Cesto potom rozvaľkáme na dlhý obdĺžnik a potrieme pudingom. Nie celkom do konca. Na puding nasypeme hrozienka.
Komentáre
stonefox
25.09.2014 - 19:10
elysa
29.09.2014 - 20:22
Mississka
26.11.2017 - 06:50
emko
27.11.2017 - 08:49
lucrak
05.05.2020 - 21:34
emko
06.05.2020 - 11:11