Cesto v týchto pudingových slimákoch je veľmi jemné a dobre sa s ním pracuje. Plnka je zo zlatého klasu a hrozienok.

Pudingové slimáky

Suroviny

 

Cesto:

350

ml mlieko

1

ks vajce

100

ml olej

30

g cukor

1

KL ocot

200

g múka polohrubá

400

g múka hladká

25

g droždie čerstvé
štipka soľ

Plnka:

750

ml mlieko

80

g zlatý klas

80

g cukor kryštál

20

g cukor vanilkový

80

g stužený pokrmový tuk

V osladenom mlieku uvaríme zlatý klas na hustejší puding. Do horúceho pudingu vmiešame stužený tuk. Počas chladnutia pudingu občas prešľaháme metličkou. V pekárničke spracujeme jemné kysnuté cesto. Kým vykysne, puding vychladne. Cesto potom rozvaľkáme na dlhý obdĺžnik a potrieme pudingom. Nie celkom do konca. Na puding nasypeme hrozienka.

Cesto zavinieme ako roládu.

Nožom nakrájame na 2-3 cm kolieska, ktoré poukladáme na papier. Necháme aspoň desať minút podkysnúť. Medzitým rozohrejeme rúru na 180 stupňov.

Plechy vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 25-30 minút. Kým zvrchu nezozlátnu. Vyšlo mi 24 kusov.

Pudingové slimáky sú mäkké a šťavnaté. Ak sa vám zdá veľa, po vychladnutí pobaľte a dajte zamraziť.
Dobrú chuť :-)

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil stonefox
~ 25.09.2014 - 19:10

akurat sa dopeka posledny pekacik, dala som namiesto hrozienok brusnice a do cesta aj plnky maslo a su absolutne uuuuuuuzasneeeeee :)moji traja chlapi uz kostuju :D :D

Zobraziť profil elysa
~ 29.09.2014 - 20:22

u nás budú zajtra na raňajky:), voňajú po celom byte, chutia skvelo... u nás bez hrozienok, deťom nechutia... ďakujem za ďalší chutný recept:)

Zobraziť profil Mississka
~ 26.11.2017 - 06:50

V sobotu ráno na raňajky :) s cestom sa perfektne pracovalo, vyskúšam nabudúce z neho aj niečo iné :)

Zobraziť profil emko
~ 27.11.2017 - 08:49

krásne, toto cesto je fakt super, sa s ním dobre pracuje :)