Cesto v týchto pudingových slimákoch je veľmi jemné a dobre sa s ním pracuje. Plnka je zo zlatého klasu a hrozienok. A pri pečení sa vám rozvoní celá domácnosť :)

Pudingové slimáky

Suroviny

 

Cesto:

350

ml mlieko

1

ks vajce

100

ml olej

30

g cukor

1

KL ocot

200

g múka polohrubá

400

g múka hladká

25

g droždie čerstvé
štipka soľ

Plnka:

750

ml mlieko

80

g zlatý klas

80

g cukor kryštál

20

g cukor vanilkový

80

g stužený pokrmový tuk

V osladenom mlieku uvaríme zlatý klas na hustejší puding. Do horúceho pudingu vmiešame stužený tuk. Počas chladnutia puding občas prešľaháme metličkou.

Pripravíme tiež jemné kysnuté cesto. To, kým vykysne, puding nám vychladne. Premiešame klasicky múky so soľou, pridáme cukor, rozmrvené droždie, vlažné mlieko, vajce, ocot a olej. Dobre vypracujeme, aby sa cesto nelepilo a necháme ho asi hodinu kysnúť.

Cesto potom rozvaľkáme na dlhý obdĺžnik a potrieme pudingom. Nie celkom do konca. Na puding nasypeme hrozienka.

Cesto zavinieme ako roládu.

Nožom nakrájame na 2-3 cm kolieska, ktoré poukladáme na papier. Necháme aspoň desať minút podkysnúť. Medzitým rozohrejeme rúru na 180 stupňov.

Plechy vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 25-30 minút. Kým zvrchu nezozlátnu. Z tejto dávky vyjde asi 24 kusov.

Pudingové slimáky sú mäkké a šťavnaté. Ak sa vám zdá veľa, po vychladnutí pobaľte a dajte zamraziť.
Dobrú chuť :-)

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil stonefox
~ 25.09.2014 - 19:10
akurat sa dopeka posledny pekacik, dala som namiesto hrozienok brusnice a do cesta aj plnky maslo a su absolutne uuuuuuuzasneeeeee :)moji traja chlapi uz kostuju :D :D
Zobraziť profil elysa
~ 29.09.2014 - 20:22
u nás budú zajtra na raňajky:), voňajú po celom byte, chutia skvelo... u nás bez hrozienok, deťom nechutia... ďakujem za ďalší chutný recept:)
Zobraziť profil Mississka
~ 26.11.2017 - 06:50
V sobotu ráno na raňajky :) s cestom sa perfektne pracovalo, vyskúšam nabudúce z neho aj niečo iné :)
Zobraziť profil emko
~ 27.11.2017 - 08:49
krásne, toto cesto je fakt super, sa s ním dobre pracuje :)
Zobraziť profil lucrak
~ 05.05.2020 - 21:34
dnes som piekla pudingove slimaky. Cesto sa naozaj dobre spracovavalo.Len ked som krajala slimaky, tazko sa mi krajali,potom ani kolieska nevyzerali úhladne. Na obrázku v recepte su krasne, ako keby to cesto bolo pevnejsie. Mala som dat viac muky ako bolo pisane v recepte?
Zobraziť profil emko
~ 06.05.2020 - 11:11
Nie nie, žiadn ďalšiu múku... Skús možno, aby boli krajšie, počkať tak 10 minút po zložení do rolády a pred krájaním... Cesto sa uvolní, troška napuchne a udrží ti lepšie plnku :)